Κόλλησε η Άρσεναλ, πελατειακές σχέσεις στο Λίβερπουλ (VIDEO)

23:46 28/1/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΕΒΕΡΤΟΝ: 4-0
Γήπεδο: Άνφιλντ

Οι πελατειακές σε χεις ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Έβερτον συνεχίστηκαν, με τους «κόκκινους» να διαλύουν με 4-0 τα «ζαχαρωτά και να δείχνουν για ακόμη μια φορά ποιος είναι ο κυρίαρχος της πόλης. Η Λίβερπουλ παραμένει αήττητη από τις 17/10/10 σε ντέρμπι με την Έβερτον σε οποιαδήποτε έδρα, ενώ στο «Άνφιλντ» έχει να χάσει από τις 27/09/99.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μπάρκλεϊ έκανε καταπληκτική κούρσα και σουτ, ε την μπάλα να φεύγει

μόλις άουτ, ενώ στο 7' ο Χάουαρντ έπεσε κι έδιωξε το σουτ του Σουάρες. Στο 17' το σουτ του Τζέραρντ πέρασε άουτ, ενώ στο 19' ο Χάουαρντ απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Στέρλινγκ. Τελικά στο 21ο λεπτό η Λίβερπουλ πήρε κεφάλι στο σκορ. Μετά το κόρνερ του Σουάρες ο Τζέραρντ με πολύ δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 27' το σουτ του Στάριτζ έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 31' μετά από ενέργεια του Μιραλάς, ο Γιαγκέλκα σούταρε με το αριστερό όμως ο Μινιολέ ήταν εκεί. Ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μιραλας έξυσε τα δοκάρι του Μινιολέ, αλλά στο 33' η Λίβερπουλ έφτασε στο 2-0. Ο Κουτίνιο έβγαλε όμορφα στον Στάριτζ που μπήκε στην περιοχή της Έβερτον και νίκησε τον Χάουαρντ σε τετ α τετ. και πριν προλάβει να αντιδράσει η Έβερτον, δέχτηκε και το 3-0 στο 35ο λεπτό. Ο Τουρέ έκανε το γέμισμα από αμακριά, η άμυνα της Έβερτον έχασε τη φάση και ο Στάριτς με πανέμορφη λόμπα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «ζαχαρωτών».

Οι «κόκκινοι» μπήκαν φουριόζοι και στην επανάληψη και στο 50ο λεπτο ο Σουάρες ξεκίνησε από τα κέντρο, πέρασε σαν σταματημένο τον Γιαγκέλκα και νίκησε από κοντά τον Χάουαρντ για το 4-0. Στο 54ο λεπτό η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι σε βουτιά του Στέρλινγκ, αλλά ο Στάριτζ έστειλε άουτ την μπάλα από την άσπρη βούλα. Στο 60' το σουτ του Κουτίνιο πέρασε λίγο άουτ, όπως κι εκείνο του ΜακΚάρθι στο 77.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Σισοκό, Σκρτελ, Τουρέ, Φλάναγκαν (72' Κελι), Τζέραρντ, Χέντερσον, Κουτίνιο (79' Λουις Αλμπέρτο), Στάριτζ (71' Μόουζες), Στέρλινγκ, Σουάρες.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Αλκαράζ, Στόουνς, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Μπάρκλεϊ (75' Μπάρκλεϊ), Πίενααρ (46' Όσμαν), Μιραλάς, Λουκάκου (25' Νέισμιθ).

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΑΡΣΕΝΑΛ: 2-2
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Η Άρσεναλ έχοντας απόντες του Γουίλσιρ και Ράμσεϊ, κόλλησε στο 2-2 στην σκληρή έδρα της Σαουθάμπτον και πλέον η Σίτι έχει την ευκαιρία να την περάσει και η Τσέλσι να την πιάσει στη βαθμολογία.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ροντρίγκες εκτέλεσε τα κόρνερ και ο Λαλάνα έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ζιρού έκοψε σωτήρια πάνω στη γραμμή, ενώ στο 6' ο Σο έβγαλε τη σέντρα, ο Μερτεζάκερ δεν πρόλαβε αλλά και ο Γκάλαγκερ βρήκε την μπάλα με το γόνατο και δεν απείλησε. Τελικά στο 20ο λεπτό οΣο έβγαλε όμορφη σέντρα και ο Φοντέ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «αγίους». Στο 36' η Άρσεναλ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Φοντέ, ενώ στην κόντρα η Σαουθάμπτον έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ντέιβις να πλασάρει άστοχα από κοντά. Στο 41' το σουτ του Γκάλαγκερ κόντραρε σε σώματα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπόρουτς απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κοσιελνί μετά από κόρνερ του Οζίλ.

Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 47ο λεπτό έφεραν στα ίσα σκορ. Ο Σανιά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ζιρού με πανέμορφο τακουνάκι νίκησε τον Μπόρουτς. Αι πριν προλάβει να συνέλθει η Σαουθάμπτον, η Άρσεναλ έφερε τούμπα το ματς στο 53'. Ο Οζίλ έκανε όμορφη κούρσα κι έβγαλε τη σέντρα και ο Καθόρλα που με αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής, έκανε το 2-1. Ωστόσο στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ροντρίγκες απέφυγε τον Σανιά και έκανε το γύρισμα και ο Λαλάνα μέσα από την περιοχή με πλασέ, έγραψε το 2-2. Στο 64ο λεπτό το σουτ του Οζίλ κόντραρε στον Φοντέ κι έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Σαουθάμπτον, ενώ στο 69' το σουτ του Φλαμινί έφυγε κι εκείνο λίγο άουτ. Στο 72' λεπτό ο Αρτέτα τροφοδότησε τον Μονρεάλ, αλλά εκείνος έκανε πολύ κακό σουτ από ιδανική θέση, ενώ στο 76' ο Σέζνι πρόλαβε τον Ροντρίγκες. Τα πράγματα για την Άρσεναλ έγιναν ακόμη πιο δύσκολα μετά από το 80ο λεπτό, όταν και ο Φλαμινί είδε απ' ευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στον Σνάιντερλιν. Στο 86' και στο 87' ο Σέζνι πραγματοποίησε δύο σημαντικές επεμβάσεις σε γύρισμα του Σανιά και σουτ του Φοντέ και κράτησε τουλάχιστον το Χ για την Άρσεναλ.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Τσέιμπερς, Φοντέ, Γιοσίντα, Σο, Κορκ, Σνάιντερλιν, Ντέιβις (88' Ντο Πράδο), Λαλάνα, Ροντρίγκες, Γκάλαγκερ (69' Γουόρντ-Πρόους).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζχάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Αρτέτα, Φλαμινί, Οζίλ, Καθόρλα (85' Γκιμπς), Γκνάμπρι (69' Τσάμπερλεϊν), Ζιρού (89' Ποντόλσκι).

ΝΟΡΙΤΣ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 0-0
Γήπεδο: Κάροου Ρόουντ

Έσπασε το δοκάρια ο Ρεμί (τρία το σύνολο), αλλά γκολ δεν πέτυχε, με αποτέλσμα, η Νιούκαστλ να μείνει στο 0-0 με τη Νόριτς και να χάσει πολύτιμο έδαφος αναφορικά με τις Ευρωπαϊκές θέσεις.

Στο 17ο λεπτό ο Αμεόμπι γύρισε στον Ρεμί, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Ράντι έπεσε κι έδιωξε, ενώ στο 19' ο Γάλλος άσος της Νιούκαστλ έκανε νέο σουτ, ο Ράντι απέκρουσε, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Νόριτς και κατέληξε στο δοκάρι. Οι «καρακάξες» είχαν και νέο δοκάρι στο 23', καθώς ο Ρεμί έκανε όμορφη ενέργεια και σουτ, αλλά η μπάλα τον «πούλησε» ξανά, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ράντι είπε όχι σε όμορφη προσπάθεια του Μπεν Αρφά. Στο 42ο λεπτό ο Αμέόμπι έκανε το γύρισμα στην περιοχή, αλλά ο Μπεν Αρφά δεν πλάσαρε σωστά, ενώ στο 43' ο Κρουλ έδιωξε δύσκολα το σουτ του Γκάρι Χούπερ.

Στο 52ο λεπτό ο Μπεν Αρφά έπεσε στην περιοχή της Νόριτς, αλλά φάνηκε πως έκανε θέατρο, ενώ στο 60' ο Ρεμί είχε και 3ο δοκάρι σε όμορφη εκτέλεση φάουλ. Στο 75ο λεπτό και η Νόριτς είχε δοκάρι σε σουτ του Χούπερ, με τον Κρουλ να έχει βρει λίγο την μπάλα, ενώ στο 80' αποβλήθηκαν οι Ρεμί και Τζόνσον που πιάστηκαν στα χέρια. Στο 90ο λεπτό ο Κρουλ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σνόντγκρας κι έσωσε τη Νιούκαστλ.

ΝΟΡΙΤΣ: Ράντι, Μάρτιν, Μπέντε, Μπασόνγκ, Όλσον, Φερ, Σνόντγκρας, Τζόνσον, Πίλκινγκτον (71' Ρέντμοντ), Φαν Βολφσβίνκελ (71' Ελμάντερ), Χούπερ (83' Τετέι).

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Ντεμπισί, Ουίλιαμσον, Τέιλορ, Σαντόν, Τιοτέ, Σισοκό, Ανίτα, Μπεν Αρφά (74' Σο.Αμεόμπι), Ρεμί, Σα.Αμεόμπι (86' Αϊνταρά).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΚΑΡΝΤΙΦ: 2-0
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Με τον Μάτα βασικό και τους Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ να αγωνίζονται κανονικά, η Γιουνάιτεντ είχε εύκολο έργο κόντρα στην Κάρντιφ, την οποία και νίκησε με 2-0. Ελπίζουν στην Ευρωπαϊκή έξοδο ακόμη οι «κόκκινοι διάβολοι».

Η Γιουνάιτεντ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Μετά από όμορφο συνδυασμό, ο Γιαβγξ έβγαλε τη σέντρα και ο Βαλέντσια με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι της Κάρντιφ. Στην επαναφορά ο Φαν Πέρσι έπιασε νέα κεφαλιά με τον Μάρσαλ να αποκρούει, αλλά ο Ολλανδός πήρε εκ νέου το ριμπάουντ και από κοντά με κεφαλιά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 24ο λεπτό η κεφαλιά του Χάντσον βρήκε στον συμπαίκτη του Νουν και δεν κατέληξε στα δίχτυα του Ντε Χέα, ενώ στο 34' μετά από γύρισα του Εβρά, ο Φαν Πέρσι αστόχησε από καλή θέση.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πίεσαν στην επανάληψη και στο 59ο λεπτό έφτασαν στο 2-0. Ο Γιανγκ έκανε την κίνηση από αριστερά και με τρομερό φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Μάρσαλ. Στο 62ο λεπτό ο Μάτα έκανε όμορφη ενέργεια από αριστερά και σουτ με το δεξί, αλλά Μάρσαλ έπεσε και μάζεψε, ενώ στο 66'΄το σουτ του Κιμ κατέληξε στην αγκαλιά του Ντε Χέα. Στο 72ο λεπτό το σουτ του Ρούνεϊ κόντραρε και πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 74' ο Μάρσαλ είπε όχι σε σουτ του Βαλέντσια. Στο 90+1' η μπάλα στρώθηκε στον Ρούνεϊ, αλλά εκείνος αστόχησε από καλή θέση.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Σμόλινγκ, Έβανς, Εβρά, Βαλέντσια, Τζόουνς, Γκιγκς (71' Κλέβερλι), Γιανγκ, Μάτα (84' Γιανουζάι), Φαν Πέρσι (63' Ρούνεϊ)

ΚΑΡΝΤΙΦ: Μάρσαλ, Κόκερ, Χάντσον (69' Τέρνερ), Τζον, ΜακΝιούτον, Μέδελ, Γουίτς, Νουν (78' Ντέλι), Μουτς (52' Κιμ), Μπέλαμι, Κάμπελ

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΦΟΥΛΑΜ: 2-0
Γήπεδο: Λίμπερτι

Η Σουόνσι κέρδισε με 2-0 τη Φούλαμ σε ένα σημαντικό ματς, πήρε βαθειά ανάσα και βύθισε κι άλλο την αντίπαλό της.

Στο 11ο λεπτό ο Ρούτλετζ έβγαλε όμορη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Μπόνι πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 14' η μπάλα στρώθηκε στον Σέλβεϊ μέσα στην περιοχή της Φούλαμ, αλλά το σουτ του άσου της Σουόνσι ήταν απογοητευτικό. Στο 20ο λεπτό ο Ρίτσαρντσον εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά και ο Χάνγκελαντ έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά, χωρίς όμως να βρει το στόχο, ενώ στο 30' η Φούλαμ έφυγε ιδανικά στην κόντρα, αλλά η κεφαλιά του Ντεζάγκα, σταμάτησε στον Τρέμελ. Στο 40ο λεπτό η Σουόνσι άγγιξε το γκολ, καθώς ο Πάμπλο Ερνάντες έστρωσε στον Σέλβεϊ, που σούταρε, αλλά η μπάλα τράνταξε τα δοκάρι του Στεκέλενμπουργκ, ενώ στο 43' ο Τρέμελ είπε όχι σε δυνατό σουτ του Ντέμπσεϊ.

Στο 52ο λεπτό μετά από κόρνερ, ο Τσίκο έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Στεκέλενμπουργκ δήλωσε παρών, ενώ στο 59' το σουτ του Σέλβεϊ πέρασε μόλις άουτ. Τελικά στο 61ο λεπτό η πίεση των «κύκνων» απέφερε καρπούς, καθώς ο Ντάιερ τροφοδότησε τον Σέλβεϊ κι εκείνος κέρδισε τις κόντρες και πλάσαρε τον Στεκέλενμπουργκ. Στο 68ο λεπτό ο Ολλανδός γκολκίπερ της Φούλαμ είπε ξανά όχι σε όμορφο σουτ του Ντε Γκουζμάν, αλλά στο 75' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Γκουζμάν ο Τσίκο με όμορφη κεφαλιά έγραψε το 2-0. Στο 78ο λεπτό ο Ρίτσαρντσον εκτέλεσε το φάουλ αλλά η κεφαλιά του Μπερμπάτοφ δεν βρήκε στόχο.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Τρέμελ, Ράνχελ, Ουίλιαμς, Τσίκο, Ντέιβις, Ντε Γκουζμάν (87' Πθουέλο), Μπρίτον, Σέλβεϊ (79' Αμάτ), Πάμπλο Ερνάντες (58' Ντάιερ), Ρούτλετζ, Μπόνι.

ΦΟΥΛΑΜ: Στεκέλενμπουργκ, Ρίδερ, Μπερν, Χάνγκελαντ, Ρίτσαρντσον, Πάρκερ, Ντέμπσεϊ (71' Νταφ), Σίντγουελ, Ντεγιάγκα (59' Μπεντ), Κατσάνικλιτς, Μπερμπάτοφ.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΧΑΛ: 1-0
Γήπεδο: KC Στάντιουμ

Βαθειά βαθμολογική ανάσα πήρε η Κρίσταλ Πάλας που επικράτησε της Χαλ με 1-0 και ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Πάλας μπήκε δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό. Ο Μπολασιέ έβγαλε τη σέντρα, η πρώτη κεφαλιά του Πάντσεον κόντραρε στον Σαμάκ αλλά στη συνέχεια η μπάλα του στρώθηκε ξανά και με σουτ έκανε το 1-0. Ως΄τοσο δύο λεπτά νωρίτερα, η Χαλ είχε διαμαρτυρηθεί σωστά, για πέναλτι που δεν δόθηκε σε ανατροπή του Λονγκ από τον Γκαμπιντόν.

Στο 59ο λεπτό ο Σπερόνι απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπόιντ, ενώ στο 90+2' αποβλήθηκε ο ΜακΓκρέγκορ της Χαλ, που κλώτσησε εκτός φάσης τον Ο'Κίφι.

ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Μαριάμπα, Γκαμπιντόν (81' Ο'Κίφι), Ντελάνεϊ, Μόξεϊ, Πάντσεον, Γουόρντ, Γέντινακ, Μπολασιέ (64' ΜακΚάρθι), Σαμάκ (89' Γουιλμπράχαμ), Ζερόμ.

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Μπρους (77' Κουίν), Ντέιβις, ΜακΣέιν, Ροσενιόρ, Ελμοχαμαντί, Μέιλερ (57' Μπόιντ), Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Γέλαβιτς (85' Φράιατ), Λονγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα