«Να... βγάλουμε το λάδι στον ΠΑΟΚ»

23:40 28/1/2014 - Πηγή: AEK365

Για τον ΠΑΟΚ και το επερχόμενο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα, μίλησε ο μεγαλομέτοχος της Ταξιαρχίας, Σταμάτης Βελλής, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Σαββίδη, αλλά και την ομάδα-πρότυπο του Ατρομήτου.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Σταμάτης Βελλής:

Για το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο Ελλάδας: "Για να είμαστε ειλικρινείς, στον Απόλλωνα

δεν χωράνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Σαφώς στο κύπελλο θα παλέψουμε, αλλά δεν θα πάμε με ετοιμότητα 100%. Θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ, μια πολύ καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε να του βγάλουμε το λάδι. Δεν θα παίξει,όμως, κανείς από τους παίκτες που θα αγωνισθούν στο πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο! Ακόμα και με την καλύτερη 11άδα να κατεβαίναμε, η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη και δεδομένη. Δεν μπορείς να ρισκάρεις για κάτι που έχεις ελάχιστες πιθανότητες, όπως το κύπελλο και να δυναμιτίσεις την προσπάθεια παραμονής σου. Πάντως και τα παιδιά που θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ θα αγωνιστούν ηρωικά. Είμαστε ρεαλιστές και προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Αντιμετωπίζουμε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα στο κύπελλο. Πρέπει να ξέρεις πού βρίσκεται το ταβάνι σου...".

Για την τωρινή εικόνα του Απόλλωνα: "Έχω την εντύπωση ότι από την ώρα που ανέλαβαν οι δυο νέοι προπονητές μας βελτιώσαμε την εικόνα μας και μαζεύουμε βαθμούς και σε παιχνίδια που δεν περιμέναμε, όπως με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Πλέον, κοιτάμε το μέλλον".

Για την μάχη της παραμονής στη Σούπερ Λιγκ: "Δεν θέλουμε να λέμε πολλά... Όλα μπορούν να συμβούν, όμως είμαστε πιο αισιόδοξοι απ' ότι στο ξεκίνημα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως ο ΟΦΗ έχει μια ομάδα πολύ δυνατή, που ενισχύεται συνέχεια και αποκλείεται να κινδυνεύσει. Από τον Πανιώνιο και κάτω όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο καζάνι και κανείς δεν κοιμάται ήσυχος".

Για το αν μπορεί να υπάρξει μια Λίγκα αποκλειστικά με υγιείς ομάδες: "Δεν νομίζω πως μπορούμε να δημιουργήσουμε μια υγιή λίγκα. Είμαι απαισιόδοξος σ' αυτό το θέμα. Είμαστε μια ιστορική ομάδα μέσα από τα βιώματα μας. Αυτά που έχει βιώσει η ομάδα μας περνάει μέσα από μια δραματική ιστορία. Αντανακλά ένα μεγάλο κομμάτι των δεινών που έχει περάσει η χώρα. Πλέον, ο κόσμος είναι λίγος στα γήπεδα. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα-μοντέλο. Εμείς παλεύουμε για να σωθούμε, ο Ατρόμητος είναι σίγουρα Ευρώπη και έχουμε τον ίδιο κόσμο. Αυτό είναι κάπως απογοητευτικό".

Για το αν χάνει οικονομικά από την ενασχόλησή του με τον Απόλλωνα: "Μπαίνω... μέσα οικονομικά και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Μια ομάδα δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Αυτά που πληρώνεις πολλές φορές εκτός από τους παίκτες είναι περισσότερα. Όλα μαζί μαζεύονται. Όλα κοστίζουν και το συνολικό μπάτζετ μιας ομάδας είναι αρκετά εκατομμύρια".

Για τους λόγους που δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο: "Τα περισσότερα γήπεδα δεν είναι του κατάλληλου επιπέδου για να αισθάνεσαι ωραία ο φίλαθλος που βρίσκεσαι εκεί. Έχουμε πολύ χαμηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στα γήπεδα. Ο κόσμος δεν προσελκύεται από τον περιβάλλον. Επιπλέον, τα περισσότερα παιχνίδια δεν είναι ποιοτικά όμορφα. Ο κόσμος προτιμάει να μένει σπίτι του. Τα γήπεδα που παρέχουμε δεν σε κάνουν να νιώθεις καλά. Στο εξωτερικό πας και δεν θέλεις να φύγεις. Δεν είναι μόνο θέμα κουλτούρας. Εγώ προσωπικά κατηγορώ αυτούς που άφησαν την κατάσταση και φτάσουμε ως εδώ. Σε μια ομάδα, όταν ξεκινά το πρόβλημα και τον αντιμετωπίζεις γρήγορα, εύκολα την συμμαζεύεις. Αν κάνεις τα στραβά μάτια, φτάνεις έως εδώ. Το ίδιο έγινε και στην χώρα μας. Αφήσαμε να φτάσει η κατάσταση εδώ...".

Για την συμβολή του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ: "Δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Αυτό που βλέπω είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει και οικονομική δυνατότητα, έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ από τον κ. Σαββίδη. Αυτά τα νούμερα για την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλα. Ο κ. Σαββίδης έχει ένα δύσκολο έργο γιατί έχει ανέλαβε αμαρτίες άλλων και ταυτόχρονα πρέπει να κρατήσει την ομάδα σε ένα επίπεδο πολύ υψηλό. Πρέπει και να την βελτιώνει και να την αποπληρώνει. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω! Είναι πολύ δύσκολο γιατί ο ΠΑΟΚ έχει απιατήσεις. Έχει πάρα πολύ κόσμο και ο πήχης είναι ψηλά. Δεν μπορείς να τον κατεβάσεις. Βλέπω μελετημένα πράγματα στις κινήσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, βλέπω μια μεθοδικότητα, δεν υπάρχει βιασύνη. Δεν κάνουν μεταγραφές εντυπωσιασμού απλά για να ικανοποιηθεί ο κόσμος. Συμφωνώ με όσα μου είπε σε μια συνάντησή μας ο κ. Βρύζας. Υπάρχει εργασία με υπομονή, κάτι που είναι πολύ θετικό".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα: "Ο ΠΑΟΚ με τον κ. Σαββίδη και με τον μεθοδικό τρόπο που δουλεύει το σύστημα στην ομάδα, πιστεύω πως μπορεί να γίνει μελλοντικά το αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού. Δεν λείπει κάτι από τον ΠΑΟΚ για να πάρει πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να έχει λίγη υπομονή ο κόσμος και δείχνει να την έχει. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει τους παίκτες που θέλει αυτή την στιγμή γιατί υπάρχουν και χρέη που αποπληρώνει ο κ. Σαββίδης. Ο άνθρωπος θέλει να είναι συνεπής. Έχω την αίσθηση πως μελλοντικά θα δούμε ένα ΠΑΟΚ με τον οποίο θα χαιρόμαστε όλοι".

Keywords
Τυχαία Θέματα