Κολίνα: Καρκίνος τα στημένα και ο ρατσισμός

13:27 26/1/2013 - Πηγή: AEK365

Το ποδόσφαιρο θα πεθάνει σε περίπτωση που δεν καταπολεμηθούν ο ρατσισμός στα γήπεδα και οι στημένοι αγώνες όπως υποστήριξε ο Πιερλουίτζι Κολίνα ο οποίος χαρακτήρισε τα δυο φαινόμενα ως "καρκίνο" για το ποδόσφαιρο.
Σε δηλώσεις του ο αρχιδιαιτητής της UEFA τόνισε: " Ο ρατσισμός, όπως και οι στημένοι αγώνες, είναι ένας καρκίνος που πρέπει να καταπολεμηθεί, διαφορετικά το ποδόσφαιρο θα πεθάνει. Όπως είχε τονίσει ο Μισέλ Πλατινί, από το 2009 η UEFA έχει ένα

σαφές πρωτόκολλο ότι οι διαιτητές πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους. Εάν υπάρχουν προσβολές και ύβρεις σε βάρος του, πρέπει να υπάρχει μία προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι και ένα προειδοποιητικό μήνυμα στους οπαδούς. Εάν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση, μπορεί να διακόψει για 5 με 10 λεπτά τις ομάδες και να τις στείλει πίσω στα αποδυτήρια και να στείλει άλλο ένα μήνυμα από τα μεγάφωνα. Το τελευταίο βήμα είναι η οριστική διακοπή του αγώνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της UEFA και των τοπικών υπεύθυνων για την ασφάλεια διεξαγωγής του. Πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση, αλλά οι διαιτητές θα πρέπει να είναι έτοιμος να το κάνουν. Είναι καθήκον τους...".

Keywords
Τυχαία Θέματα