Κλείνουν θέσεις για τους «8» Γιουβέντους, Παρί

16:11 5/3/2013 - Πηγή: AEK365

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΦΑΣΗ «16»

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΣΕΛΤΙΚ (21:45)
Γήπεδο: "Ολυμπιακό Στάδιο Τορίνο", Διαιτητής: Φιράτ Αϊντίνους (Τουρκία)

Το 3-0 στην Γλασκώβη δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην Σέλτικ ενόψει της ρεβάνς στο Τορίνο με την Γιουβέντους να ετοιμάζεται να "σφραγίσει" το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η πρωταθλήτρια Ιταλίας με την ισοπαλία που απέσπασε απέναντι στη Νάπολι διατηρήθηκε στο +6 από την ομάδα του Ματσάρι και οδεύει προς την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Εκτός πλάνων είναι οι Πέπε, Μπέντνερ και Ντε Τσέλιε, ενώ προβλήματα

τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Κάσερες, Κιελίνι και Ανελκά, που ίσως προφυλαχθούν.
Η Σέλτικ έχασε με 2-1 από τη Μάδεργουελ με τον Γιώργο Σαμαρά να επιστρέφει με γκολ και διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της στο πρωτάθλημα Σκωτίας. Ο Νιλ Λένον, ωστόσο, δεν υπολογίζει στους Σκοτ Μπράουν και Μίκαελ Λούστιγκ.
Στο παρλεθόν, οι δυο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες τέσσερις φορές. Στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1981/82, η Σέλτικ είχε νικήσει με 1-0 στο πρώτο ματς και είχε χάσει με 2-0 στο δεύτερο, ενώ πριν από έντεκα χρόνια είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Γιουβέντους να επικρατεί 3-2 στο Τορίνο και να χάνει με 4-3 στη Γλασκώβη. Οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν έξι νίκες σε ισάριθμα ματς ως γηπεδούχοι απέναντι σε ομάδες της Σκωτίας, ενώ η Σέλτικ δεν έχει νίκη στην Ιταλία, παρά μόνο τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ (21:45 NET)
Γήπεδο: "Παρκ Ντε Πρενς", Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Το 2-1 στο "Μεστάγια" καλείται να υπερασπιστεί η Παρί Σεν Ζερμέν υποδεχόμενη την Βαλένθια δίχως τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που αποβλήθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Από την άλλη μεριά η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα κάνει την τελική προσπάθεια για την ανατροπή.
Αυτό όμως μόνο εύκολο δεν θα είναι καθώς η Παρί παραμένει επί 22 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητοι εντός έδρας στην Ευρώπη με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να προέρχεται από ήττα με 1-0 από τη Ρέιμς και απέχει μόλις δύο βαθμούς από τη δεύτερη Λιόν στη Ligue 1. Ο Ιταλός τεχνικός για το προσεχές παιχνίδι, εκτός του Ιμπραΐμοβιτς, δεν υπολογίζει και στη βοήθεια του, επίσης, τιμωρημένου Βεράτι, αλλά διαθέσιμος είναι ο Τιάγκο Μότα που αποθεραπεύτηκε, ενώ θέση διεκδικεί στην ενδεκάδα και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Η Βαλένθια, πέμπτη και σε απόσταση ενός βαθμούς από την τέταρτη Μάλαγα στην Primera Division, έμεινε το Σάββατο στο 2-2 με τη Λεβάντε. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των τραυματιών Αντίλ Ραμί, Ρικάρντο Κόστα και Ζοάν Μπερνάτ.
Οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί ποτέ αντιμέτωπες σε επίσημο ματς, παρά μόνο σε ένα φιλικό στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2007, όταν οι Παριζιάνοι είχαν επικρατήσει με 3-0. Η Παρί μετρά 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από τη Γαλλία, ενώ η Βαλένθια έχει 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα στη Γαλλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα