Κλαρούδας: Δικαίωμα στο όνειρο

17:16 1/11/2013 - Πηγή: AEK365

O προπονητής της ΑΕΚ, Γιώργος Κλαρούδας ήταν «φιλοξενούμενος» της στήλης Citius, Altius, Fortius στη σημερινή «Ελευθεροτυπία» και τόνισε πως ο δρόμος για την ανδρική ομάδα βόλεϊ είναι μακρύς.

Αναλυτικά:

- Τι... μαγικό συνέβη;

«Ούτε... θαύματα ούτε μαγείες έγιναν, παρά μόνο μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση, η οποία μέσα σε χρόνο-ρεκόρ κατόρθωσε να ξεπεράσει έναν τεράστιο όγκο προβλημάτων. Φτιάξαμε μια καλή ομάδα, το κλίμα είναι καλό, παίζουμε καλά και προχωράμε. Ηρθαν βεβαίως και αξιόλογοι

παίκτες, όπως οι Τόρες, Γκενς, Πέτρογλου, Μαντέκας, Παγιάν, οι οποίοι έδεσαν μεταξύ τους. Οπότε ακολούθησαν και τα αποτελέσματα».

- Μέχρι πού μπορεί να... πετάξει ο «δικέφαλος»;

«Δεν το ξέρω. Πιστεύω ψηλά. Είναι κάπως πρόωρο να κάνουμε εκτιμήσεις. Μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει φανεί πού πάει το πράγμα».

- Εχετε δύσκολο πρόγραμμα...

«Βατό, θα το έλεγα. Βγάλαμε ανώδυνα καυτές έδρες και συγκεντρώσαμε αρκετούς βαθμούς. Τη Δευτέρα πηγαίνουμε στην Αλεξανδρούπολη για να αντιμετωπίσουμε τον πολύ ισχυρό Εθνικό, που συγκατοικεί μαζί μας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας».

- Ντέρμπι κορυφής...

«Φυσικά. Μετά θα πάμε στη Σύρο, άλλη μια δύσκολη έδρα και μια εξίσου υπολογίσιμη ομάδα. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η ψαλίδα έχει μικρύνει και ο καθένας μπορεί να κάνει την έκπληξη. Ο Ολυμπιακός πέρυσι ξεχώριζε, αλλά ο τραυματισμός του Γιορντάνοφ τον έχει επηρεάσει. Ολοι επομένως έχουν τώρα δικαίωμα στο όνειρο. Το πρωτάθλημα προβλέπεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό».

- Τα σημάδια της οικονομικής κρίσης είναι ορατά στο χάρτη της Α1;

«Λείπουν οι πρωτοκλασάτοι ξένοι, τα μεγάλα συμβόλαια. Ομως όλες οι ομάδες έχουν τρεις ξένους. Υπάρχει πλέον χώρος και για τους Ελληνες παίκτες. Πολλά ματς θα κριθούν στο τάι μπρέικ. Και από πλευράς θεάματος δεν υπάρχει υστέρηση».

- Η Γλυφάδα, ως έδρα, πόσο θα βοηθήσει;

«Δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση, όπως και να το κάνουμε. Είναι μακριά από τη φυσική μας έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια, και ο κόσμος δυσκολεύεται με τις συγκοινωνίες να έρθει κοντά μας. Δεν είχαμε πάντως κάτι καλύτερο. Δεν υπήρχε άλλο γήπεδο για μας. Το κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας είναι γεμάτο από ομάδες. Δεν χωράγαμε εκεί. Περισσεύαμε. Αναγκαστικά πήγαμε στη Γλυφάδα, το μόνο γήπεδο ελεύθερο που βρήκαμε, την ύστατη ώρα, όταν τρέχαμε παράλληλα να φτιάξουμε την ομάδα από το μηδέν. Πάλι καλά. Πήρε και άδεια από την Περιφέρεια. Πρόβλημα όντως αποτελεί η μετακίνηση, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα