ΚΚΕ: Αποτύχαμε γιατί δεν εκτιμήσαμε τα social media

00:16 13/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ένα κείμενο αυτοκριτικής για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέδωσε το ΚΚΕ το οποίο ερμηνεύει τα χαμηλά του ποσοστά όχι ως αποτέλεσμα της άρνησής του στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά της υποτίμησης της δύναμης του διαδικτύου και στο ότι δεν στόχευσε το κόμμα προς τις νεαρές ηλικίες. Επίσης γίνεται αυτοκριτική για το ότι δεν έγινε εγκαίρως αντιληπτή η ραγδαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο αναφέρει:

«Η ΚΕ δεν μπόρεσε, επίσης, με βάση το ύψος των αναγκών και των δικών της κατά καιρούς διαπιστώσεων, να προσανατολίσει πρακτικά όλο το Κόμμα να απευθύνεται κυρίως στις νεώτερες ηλικίες με κοινωνικοταξικά, βέβαια, κριτήρια.

Αποδείχθηκε ότι απαιτείται να οικοδομούνται πιο στενοί ιδεολογικοπολιτικοί δεσμοί με τους φίλους και οπαδούς, ως μόνιμο στοιχείο στη δουλειά μας και όχι μόνο σε περιόδους έξαρσης των αγώνων και των εξελίξεων.

Υποτιμήθηκε επίσης ο ρόλος του Διαδικτύου στην πληροφόρηση της νεολαίας αλλά και ως όργανο επίθεσης στο Κόμμα.

Το πρόβλημα είναι ότι η ΚΕ δεν εντόπισε έγκαιρα το βάθος της συνολικής μείωσης των δύο κομμάτων και ιδιαίτερα την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την ισχυροποίηση-στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, το σχέδιο επίθεσης στο Κόμμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα