«Κίνδυνος εξαφάνισης του ελληνικού αθλητισμού»

17:06 15/3/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το χθεσινό νικηφόρο αγώνα της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών με την Ουγγαρία στον Πειραιά, στάθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός αθλητισμός και ο χώρος του υγρού στίβου. Επίσης αναφέρθηκε και στο επόμενο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, εναντίον της Ισπανίας στη Βαρκελώνη το απόγευμα του Σαββάτου (16/3,

19:00), όπου η Ελλάδα θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκρισή της στην τελική φάση του Γουόρλντ Λιγκ Γυναικών στο Πεκίνο(3-8 Ιουνίου), λέγοντας:

«Είναι πολύ δύσκολη η νίκη-πρόκριση μέσα στη Βαρκελώνη το Σάββατο, αφού η Ισπανία διαθέτει σπουδαία ομάδα και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, λόγω ότι μας λείπουν τρία βασικά μας στελέχη που σπουδάζουν στις Η.Π.Α. Παρόλα αυτά η ομάδα θα παλέψει για την πρόκριση.

Τα οικονομικά όπως όλοι γνωρίζουμε είναι δύσκολα, ωστόσο εφόσον προκριθούμε θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάμε στο Πεκίνο. Κανείς όμως δε μπορεί να ξέρει από τώρα τι θα συμβεί. Σίγουρα αν δεν πάμε θα υπάρξει πρόβλημα στην προετοιμασία της ομάδας για το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης, διότι θα της λείπουν τα ανταγωνιστικά παιχνίδια, όμως χαριτολογώντας να πω πως μπορούν να παίξουν και ενάντια στους Νέους Άνδρες,ώστε να βρεθεί λύση.

Προσωπικά θεωρώ πως ο ελληνικός αθλητισμός τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα περάσει πολύ δύσκολα, για να μην πω ότι κινδυνεύει ακόμη και με εξαφάνιση με τα σημερινά δεδομένα. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο δυστυχώς είναι και ο χώρος μας, ενώ το χειρότερο είναι πως πια δε μπορούμε να κάνουμε ούτε τα πιο στοιχειώδη. Μιλάμε για μηδενικά πράγματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως δήλωσαν μόλις οκτώ ομάδες συμμετοχή για την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας. Και φανταστείτε πως τις δύο από αυτές, τις κρατήσαμε «με τα δόντια», ίσα-ίσα για να μπορέσουν να γίνουν προημιτελικοί αγώνες στη διοργάνωση. Είναι τραγική η κατάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα