Κίνα:Παιδί με νοητικά προβλήματα κυκλοφορεί δεμένο με αλυσίδες (ΦΩΤΟ)

12:55 2/12/2013 - Πηγή: AEK365

Δεμένο με μια αλυσίδα από το πόδι ζει ένα εντεκάχρονο αγοράκι στην Κίνα. Το παιδί αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα και η οικογένειά του θεωρεί ότι δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο παρά με το να το δέσει!

Ο μικρός κυκλοφορεί με την αλυσίδα στα στενά σοκάκια ενός χωρίου στην ανατολική παράκτια επαρχία Zhejiang. Η αλυσίδα καταλήγει σε μια κολόνα δίπλα στην οποία υπάρχει κάτι που θυμίζει κρεβάτι.

Την αλυσίδα περνούν στα πόδια του ο πατέρας του και ο παππούς του. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως δεν έχουν άλλη επιλογή και πως μόνο έτσι μπορούν να τον κρατάνε περιορισμένο

και ασφαλή, μιας και ο μικρός έχει εκδηλώσει ψυχικές διαταραχές και είναι επιθετικός με τους γύρω του.

Ο μικρός Ζιλί, αν και γεννήθηκε απόλυτα υγιής, όταν ήταν ενός έτους είχε ένα σοβαρό ατύχημα το οποίο τραυμάτισε το κεφάλι του και τον άφησε σε αυτή τη κατάσταση. Η μητέρα του πέθανε πολύ νωρίς από καρκίνο και έτσι ο Ζιλί έμεινε με τον ανάπηρο παππού του και τον πατέρα του ο οποίος πάσχει επίσης από νοητική υστέρηση.

Στην Κίνα και ειδικά στις επαρχίες της, η αντιμετώπιση των ψυχικών νόσων είναι κάτι περισσότερο από απαρχαιωμένη. Παγκοσμίως, υπάρχουν τέσσερις ψυχίατροι και δεκατρείς νοσοκόμες ανά 100.000 ασθενείς αλλά στην Κίνα, η αναλογία πέφτει δραματικά με τα νούμερα να θέλουν μόλις 1,5 ψυχίατρο και 2,2 νοσοκόμες ανά 100.000.

Σύμφωνα με το Κινεζικό Εθνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία από το έτος 2009, 100 εκατομμύρια Κινέζοι υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας με περισσότερους από 160 εκατομμύρια πολίτες να έχουν προσβληθεί από σοβαρές ψυχικές ασθένειες όπως η σχιζοφρένεια και η παρανοϊκή ψύχωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα