Κέρδη 57 εκατ. στην ΕΡΤ

11:43 3/5/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης και οι συνεργάτες του σε συνέντευξη τύπου υπεραμύνθηκαν την απόφασή τους για το ποσό που δόθηκε στα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ επισήμαναν ότι τα έσοδα της ΕΡΤ τη διετία 2010-2011 είχαν πλεόνασμα 91 εκατ. ευρώ!

Όπως ανέφεραν ο Προεδρεύων, Στέλιος Στεφάνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης και το Δ.Σ., η εταιρεία

εξάλειψε επιπλέον την ανάγκη τραπεζικού δανεισμού, ενώ μείωσε τις οφειλές της προς τους προμηθευτές κατά 68 εκατ., απ'οπου και προήλθαν τα πλεονάσματα. Όπως ανέφεραν αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Συγκεκριμένα, η δημόσια τηλεόραση το 2011 εμφάνισε κέρδη 57 εκατ. ευρώ, προ φόρων, ενώ το 2009 είχε ζημιές 9 εκατ. ευρώ.

«Θέλουμε να κρατήσουμε την ΕΡΤ ανεξάρτητη και δυνατή. Όλα αυτά που έχουμε καταφέρει, δεν θα γινόντουσαν αν δεν υπήρχε μια προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης με αποτελέσματα πιο αισιόδοξα από ό,τι φανταζόμασταν», ανέφερε ο κ. Ταγματάρχης, ενώ πρόσθεσε ότι «Η πιο ωραία πονηριά είναι να μας πείσουν κάποιοι ότι η ΕΡΤ δεν υπάρχει». «Δεκάδες συνεργεία εργάζονται καθημερινά με την αυτοθυσία ανθρώπων για να καλύψουν τις δράσεις των πολιτικών κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο. Τηλεοπτικό υλικό που προβάλλεται από τα ιδιωτικά κανάλια προέρχεται από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτή η ΕΡΤ εγκαλείται σε καθημερινή βάση», τόνισε.

«Οι οικονομικοί στόχοι της διετίας 2010-2011 ήταν να καταστεί ξανά η ΕΡΤ πλεονασματική ώστε να απορροφήσει τις σωρευμένες ζημιές, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της ώστε να εξοφλεί τις οφειλές της προς προμηθευτές στους συμφωνηθέντες χρόνους, να μηδενίσει το τραπεζικό δανεισμό και παράλληλα να δημιουργήσει ταμειακά πλεονάσματα που θα της επιτρέψουν να προβεί στις απαιτούμενες επενδύσεις για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και την εποχή της υψηλής ευκρίνειας», ανέφερε απ΄την άλλη ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ Στέλιος Στεφάνου.

«Στο τέλος της οικονομικής χρήσης του 2011 πετύχαμε τη δημιουργία πλεονασμάτων στη διετία 91 εκατ. ευρώ: 34 εκατ. το 2010 και 57 εκατ. το 2011. Παράλληλα, οι οφειλές προς τρίτους την 31/12/2011 ανέρχονται σε 43 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 68 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την 31/12/2009», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.

Τα έσοδα της ΕΡΤ Α.Ε. τη διετία του 2010-2011 μειώθηκαν κατά 46 εκατ. ευρώ εξαιτίας της μείωσης των διαφημιστικών εσόδων κατά 31 εκατ. ευρώ και της παραίτησης της εταιρείας από τις κρατικές επιχορηγήσεις, ύψους 9 εκατ. ευρώ. Όμως, απ' την άλλη τα έξοδα μειώθηκαν κατά 112 εκατ. ευρώ καθώς μειώθηκε το προσωπικό κατά 400 άτομα και οι μισθοί όσων παρέμειναν κατά 35%.

Ο κ. Στεφάνου σε ερώτηση για το τι θα συμβεί το 2012 απάντησε ότι τα έσοδα αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με μια μικρή μείωση ύψους 1-2 εκατ. ευρώ. Όπως υπολογίζουν η διαφημιστική δαπάνη θα ανέβει κατά 3-4 εκατ. ευρώ χάρη στο Euro 2012 και τους Ολυμπιακοί Αγώνες που η ΕΡΤ έχει τα δικαιώματα.

Επίσης, αποκάλυψαν ότι το

Keywords
Τυχαία Θέματα