«Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα, υπάρχουν ευκαιρίες για επενδυτές»

08:55 18/11/2013 - Πηγή: AEK365

«Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει» στην Ελλάδα, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times, σε σχέση με τις επενδυτικές ευκαιρίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα η κατάσταση, η οποία δεν ήταν ελκυστική τον τελευταίο καιρό, δείχνει να αντιστρέφεται: «Η Ελλάδα ήταν το παιδί για το μαστίγωμα για το περισσότερο διάστημα των τελευταίων

τεσσάρων χρόνων. Αλλά τους τελευταίους μήνες η πρόθεση έχει αλλάξει και οι ξένοι επενδυτές "ψαρεύουν" κυρίως τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία» αναφέρουν οι NYT.
Όπως αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά, η επικέντρωση στα τραπεζικά, μπορεί να προσφέρει κέρδη και στους δανειστές, αλλά και στο κράτος: «Οι δανειστές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να ''καθαρίσουν'' τους ισολογισμούς τους με την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων - τα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών - και το κράτος μπορεί να ιδιωτικοποιήσει τις συμμετοχές του στις τράπεζες. Και οι δύο θα πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία, όσο ισχύει».
Παράλληλα, η εφημερίδα τονίζει την σημασία των συγχωνευόμενων αγορών, «δόλωμα» για τους υποψήφιους επενδυτές: «Οι επενδυτές πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι κοντά στον να ''στρίψει την γωνία'' μετά από χρόνια ύφεσης. Υπάρχουν επίσης λίγες ευκαιρίες για υψηλές επιστροφές στον υπόλοιπο κόσμο, δεδομένου ότι έχει ανθίσει ο ''έρωτας'' των συγχωνευόμενων αγορών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αθήνα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να καθαρίσει τις τράπεζες της και να της ιδιωτικοποιήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα