Καθάρισε τη Νις ο Σανγκόι, περνάει και ο ΑΠΟΕΛ

23:03 22/8/2013 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE-PLAY OFF

ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.- ΝΙΣ: 2-0
(Σανγκόι 55', 63')

Ο Γκαστόν Σανγκόϊ με δύο όμορφα τέρματα οδήγησε τον Απόλλωνα σε πολύ σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Νις μέσα στο ΓΣΠ κι απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Ο Αργεντινός επιθετικός έδειξε την κλάση καθώς σκόραρε στο 54' με απευθείας εκτέλεση φάουλ

και στο 63' με δυνατό σουτ, μετά από ωραία ασίστ του Γκαρσία.

Όλα τα λεφτά για τον Απόλλωνα ήταν στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στην τακτική, με συνέπεια να σημειωθούν ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Πάντως η Νις είχε τον έλεγχο του ρυθμού, δίχως πάντως να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη, πέραν από την φάση στο 50' όταν ο Πιέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γκαστόν Σανγκόϊ, ο οποίος άνοιξε το σκορ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από διαγώνια θέση, αιφνιδιάζοντας τον Οσπίνα. Το γκολ έδωσε άλλο αέρα στους γαλάζιους που κατάφεραν να το διαχειριστούν σωστά και παράλληλα να το διπλασιάσουν. Στο 63' ο Γκαρσία με ωραία ενέργεια και συρτή σέντρα, έδωσε έτοιμο γκολ στον Σανγκόϊ που κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Κλοντ Πιέλ έριξε στον αγώνα τον Τσβίτανιτς σε μια προσπάθεια της Νις να μειώσει, δίχως να τα καταφέρει, ενώ ο Απόλλωνας βρήκε ανοικτούς χώρους και είχε ευκαιρία με τον Κυριάκου και στον Γκαρσία για τρίτο γκολ αλλά δεν το πέτυχε..

ΑΠΟΛΛΩΝ: Μπρούνο Βάλε, Ντανανάε, Μερκής, Καρυπίδης, Βασιλείου, Ρομπέρ (74' Κυριάκου), Γκουγιόν, Αμντανί, Παπουλής (82' Κωνσταντίνου), Σανγκόι (90+2' Χάμπερ), Γκαρσία.

ΝΙΣ: Οσπίνα, Πάλουν, Ζενεβουά (58' Τσβίτανιτς), Γκομίς, Κολοντζιέσακ, Τραορέ, Μεντί, Ντιγκάρ, Εσερίκ (80' Μποσέτι), Πιέ (58' Μποτέκ), Κονστάν.

ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ- ΑΠΟΕΛ: 1-1
(Μαλαντά 21'- Αλεξάνδρου 88')

Προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε ο ΑΠΟΕΛ, που με γκολ του Νεκτάριου Αλεξάνδρου στο 88', αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ». Οι γαλαζοκίτρινοι πλέον έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν την πρόκριση στον επαναληπτικό, αφού η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου στο ΓΣΠ.

Η ομάδα του Πάουλο Σέρτζιο είχε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, κυρίως στο 61' όταν ο Σέρινταν σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι, ωστόσο η προσπάθεια καρποφόρησε στο 88' με ψηλοκρεμαστό πλασέ του Αλεξάνδρου, και ενώ η Ζούλτε απώλεσε νωρίτερα μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει το σκορ.

Η βέλγικη ομάδα είχε πάρει προβάδισμα στο 21' από τον Μαλαντά μετά από μπαλιά του Αζάρ, ωστόσο δεν είχε δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα.

Ζούλτε Βάρεγκεμ: Μποσούτ, Ντε Φάου, Ντούμπλους, Μαλαντά, Νταενέ, Φέρμπουμ, Κόντε, Νάσενς Σκούλασον, Αζάρ (74' Τραϊκόφσκι), Λεγέ.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Ολιβέιρα, Ντα Σίλβα, Χαραλαμπίδης (79' Αλεξάνδρου), Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες (60' Μπενασούρ), Αλωνεύτης, Σέρινταν (73' Μπούντιμιρ).

Keywords
Τυχαία Θέματα