«Καθάρισε» ο ΠΑΟΚ

23:29 17/8/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ:3-0
ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπας
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 1η αγωνιστική Σούπερ Λίγκα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος Μάριος (Ηλείας)

Με χαρακτηριστική άνεση κέρδισε ο ΠΑΟΚ την Ξάνθη με 3-0 στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Με 10 παίκτες από το 67ο λεπτό αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι

οποίοι μετά από το 2-0 έδειξαν αδυναμία να επιστρέψουν στο ματς.

Το ματς

Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού ανήκε στην Ξάνθη, μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Μαρσελίνιο να μπαίνει στην περιοχή, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Μετά από αυτό ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και ανέβασε την απόδοσή του μετά το πρώτο 20λεπτο, με κορυφαίες φάσεις στο 30' (κεφαλιά του Λούκας, άουτ) , αλλά και στο 40' (σουτ του Στοχ, άουτ). Τελικά το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ύστερα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Λούκας, ο Βίτορ έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν και το σκορ, με το οποίο μπήκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τον ΠΑΟΚ να εφησυχάζει λόγω του 1-0 του πρώτου ημιχρόνου. 'Όλα αυτά μέχρι το 67ο λεπτό, όπου άλλαξαν οι ισορροπίες, λόγω του πέναλτι που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης σε μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη (σ.σ. αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα). Το πέναλτι αυτό το μετέτρεψε σε γκολ ο Λούκας, ενώ η κυριαρχία της ομάδας της Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε στο 73'. Εκεί, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αθανασιάδης νίκησε τον Κυριακίδη και έγραψε το 3-0. Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να αυξήσει τον αριθμό των τερμάτων του, με χαρακτηριστική ευκαιρία αυτή του 84' όταν το σουτ του Αθανασιάδη βρήκε στο δοκάρι. Έτσι, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει στην πρεμιέρα την Ξάνθη με 3-0.

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο (76' Σκόνδρας), Κίτσιου, Λόπεθ, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ (72' Ολίσε), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (80' Νέτσιντ).

Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Παΐτό, Βάλλας, Κομεσίδης, Γκοχουρί, Μπαξεβανίδης (46' Φλίσκας), Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρσελίνιο (70' Μπέρτος), Μαρίν, Βασιλακάκης (57' Σολάρι).

Keywords
Τυχαία Θέματα