«Καθάρισε» νωρίς την πρόκριση

22:06 30/1/2013 - Πηγή: AEK365

Το γκολ του Σιόβα από το 12ο λεπτό τελείωσε την υπόθεση-πρόκριση για τον Ολυμπιακό που με το 1-0 στην Καβάλα πέτυχε δεύτερη νίκη και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Δοκάρι με τον Πάτο είχαν οι γηπεδούχοι. Επέστρεψε μετά από 7,5 μήνες ο Α. Παπαδόπουλος.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Πειραιώτες, αφού κλείδωσαν την πρόκριση μόλις

στο 12ο λεπτό. Ο Γκρέκο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Σιόβας πετάχτηκε και πήρε την κεφαλιά και ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά στο σκορ.Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα. Δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ, ειδικά μετά από ενέργειες του Φετφατζίδη, αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Η Καβάλα είδε την αντίδραση του Ολυμπιακού που «έκατσε» στο δεύτερο ημίχρονο και με την είσοδο του Ενταγιέ δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κάρολ, ωστόσο δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της τιμής. Μάλιστα, η Καβάλα ήταν αυτή που είχε την ευκαιρία του αγώνα όταν ο Πάτο στο 83ο λεπτό με κοντινό πλασέ (η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά) έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην αντίπερα όχθη, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έναν Βλαχοδήμο σε μεγάλα κέφια όντας ο καλύτερος παίκτης, αλλά μέχρι εκεί. Το τελικός 1-0 έδωσε στους φιλοξενούμενους την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου.

Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Αποστολόγης, Παγώνης, (53' Εντιαγέ), Κάργας, Τριποτσέρης, Καλαγκάνης, Μαραγκός, Γελαδάρης, Κούτεφ, Τάσιτς, Πλιάγκας (63' Ντος Σάντος), Πάτο.

Ολυμπιακός (Αντώνης Νικοπολίδης): Κάρολ, Παπάζογλου, Μανωλάς (46' Αβραάμ Παπαδόπουλος), Σιόβας, Λυκογιάννης, Μοδέστο, Φέισα, Γκρέκο, Φετφατζίδης, Βλαχοδήμος, Μήτρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα