Καθάρισε από σήμερα η Έβερτον

22:00 19/2/2015 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE-ΦΑΣΗ ΤΩΝ 32

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ-ΕΒΕΡΤΟΝ: 1-4
Γήπεδο: STADE DE SUISSE

Διπλό πρόκρισης με 4-1 πήρε η Έβερτον μέσα στην έδρα της Γιουνγκ Μπόις.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, εκτός έδρας, σε γήπεδο με τεχνητό χλοοτάπητα. Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να τα έχει βρει σκούρα, να έχει «θολώσει» και να μην ξέρει πως ν' αντιδράσει. Όχι σήμερα, όμως. Η Έβερτον, σαφώς ανώτερη από τη Γιούνγκ Μπόις, συμπεριφέρθηκε σαν να μην δέχθηκε ποτέ γκολ

και κατάφερε από το πρώτο μέρος να έχει εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Τι κι αν ο Ορό, αμαρκάριστος κατάφερε να νικήσει τον Χάουαρντ στο 10ο λεπτό; Οι Λουκάκου και Κόουλμαν στο 24' και το 28' έγιναν αποδέκτες της μπάλας στην περιοχή των Ελβετών και γύρισαν το ματς πανεύκολα, για να έρθει και το τρίτο γκολ από τον Βέλγο επιθετικό στο 39', από γύρισμα του Οβιέδο που προοριζόταν για τον Μπάρι αλλά κόντραρε κι άλλαξε πορεία.

Το παιχνίδι μπορεί να είχε τελειώσει, όμως ο Ρομέλου Λουκάκου ήθελε να ολοκληρώσει τη βραδιά με το χατ-τρικ κι αφού αντιλήφθηκε ότι με την άμυνα της Γιούνγκ Μπόις μπορούσε να το κάνει, το πέτυχε στο 58ο λεπτό. Με ατομική προσπάθεια στο φινάλε της οποίας βρέθηκε στο ένας με έναν με αντίπαλο αμυντικό, σούταρε δυνατά για το 4-1 της Έβερτον. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αναγκάστηκε να παίξει για το τελευταίο ημίωρο με δέκα λόγω αποβολής του Στόουνς που ανέτρεψε τον Χοαράου μέσα στην περιοχή και αποβλήθηκε, όμως, ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, το εκτέλεση, αστοχώντας στο 62ο λεπτό για να παραμείνει το σκορ στο 4-1 μέχρι και το φινάλε.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ: Εμβογκό, Χαντεργκιονάι, Βίλοτιτς, Φον Μπέργκεν, Λέτσακς, Σανογκό Τζούνιορ, Γκάιτς (70' Γκερντ), Στέφεν (79' Σουλεϊμάνοφ), Κουμπό, Νουτσόλο, Ορό

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Οβιέδο (58' Γκάρμπατ), ΜακΚάρθι (70' Αλκαράθ), Μπάρι, Μιραλάς, Μπάρκλεϊ, Νέισμιθ, Λουκάκου (85' Ατσού)

Keywords
Τυχαία Θέματα