Καταγγελίες για κακομεταχείριση ζώων στο «The Hobbit»

21:32 20/11/2012 - Πηγή: AEK365

Καταγγελίες για κακομεταχείριση ζώων δέχτηκε η εταιρεία παραγωγής του Πήτερ Τζάκσον κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας ταινίας The Hobbit στη Νέα Ζηλανδία με τον σκηνοθέτη να απαντά ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι σε φάρμα που ήταν υπεύθυνη για τη φροντίδα των ζώων στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας κατηγόρησαν την εταιρεία

ότι είναι υπεύθυνη για τους θανάτους 27 ζώων, αλόγων, κατσικιών, κοτόπουλων και προβάτων, επειδή τα ζώα έμεναν σε φάρμα που ήταν γεμάτη με βράχια, τρύπες και άλλες «παγίδες θανάτου».

Η οργάνωση Peta προειδοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες στις πρεμιέρες της ταινίας σε Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ και Βρετανία.

Άμεση ήταν η απάντηση του σκηνοθέτη Πήτερ Τζάκσον απέρριψε τις καταγγελίες:

«Οι παραγωγοί του Hobbit λαμβάνουν την ευημερία όλων των ζώων πολύ σοβαρά υπόψη και επιδιώκουν πάντα το ανώτατο επίπεδο φροντίδας για τα ζώα που βρίσκονται υπό την προστασία τους» έγραψε ο σκηνοθέτης σε ανακοίνωσή του.

«Οποιαδήποτε περιστατικά σημειώθηκαν, για τα οποία έλαβαν γνώση, σχετικά με την φροντίδα ερευνήθηκαν άμεσα και ελήφθη η απαραίτητη δράση. Αυτό περιλαμβάνει την δαπάνη εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων που ξοδεύτηκαν για την αναβάθμιση της στέγασης και των στάβλων το 2011» αναφέρει ο Πήτερ Τζάκσον.

«Οι παραγωγοί απορρίπτουν πλήρως τις κατηγορίες ότι 27 ζώα πέθαναν από κακομεταχείριση στη διάρκεια των γυρισμάτων των ταινιών. Αυστηρά μέτρα ελήφθησαν για να εξασφαλιστεί ότι τα ζώα δεν χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια σκηνών δράσης ή σε άλλες σκηνές που θα μπορούσε να προκαλέσει αδικαιολόγητη πίεση στα ζώα» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Πάνω από το 55% του συνόλου των λήψεων με ζώα στο The Hobbit αποτελούν προϊόν ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αυτό περιλαμβάνει άλογα, πόνι, κουνέλια, σκαντζόχοιρους, πουλιά, ελάφια, ελάφια, ποντίκια, αγριογούρουνα και λύκους. Η American Humane Association (ΑΗΑ) ήταν παρούσα για να παρακολουθεί τη χρήση των ζώων από την παραγωγή. Κανένα ζώο δεν πέθανε ή δεν υπέστη βλάβη στη διάρκεια γυρισμάτων» πρόσθεσε.

«Λυπούμαστε για το γεγονός ότι ορισμένες από αυτές τις κατηγορίες από τραμπούκους που απολύθηκαν από την ταινία πριν από έναν χρόνο υπέπεσαν τώρα στην προσοχή μας. Ερευνούμε τις νέες αυτές καταγγελίες και προσπαθούμε να μιλήσουμε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να εξακριβώσουμε την αλήθεια» τόνισε.

Εκπρόσωπος για Τζάκσον νωρίτερα παραδέχθηκε ότι οι θάνατοι από δύο άλογα σε ένα αγρόκτημα που ανήκει στούντιο Warner Bros μπορούσαν να αποφευχθούν, και δήλωσε ότι η εταιρεία παραγωγής κινήθηκε γρήγορα για να βελτιώσουν τις συνθήκες μετά το θάνατό τους.

Ωστόσο, τα άλλα ζώα λέγεται ότι πέθαναν από φυσικά αίτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα