Καταδικάστηκε με τη μεγαλύτερη ποινή το «Τέρας του Κάβου»

14:26 11/12/2012 - Πηγή: AEK365

Την υψηλότερη ποινή που έχει δοθεί ποτέ στην Ελλάδα έλαβε το «Τέρας του Κάβου», ο 39χρονος σήμερα Δημήτρης Ασπιώτης, ο οποίος βίασε τον Αύγουστο του 2010 τρεις Αγγλίδες τουρίστριες στην Κέρκυρα. Το δικαστήριο της Ηγουμενίτσας αποφάσισε την ποινή των 52,5 ετών χωρίς αναστολή. Αυτό σημαίνει ότι έως τα 91 του δεν θα μπορεί να αιτηθεί την αποφυλάκισή του.

Ο Ασπιώτης το

1997, σε ηλικία 25 ετών, είχε καταδικαστεί ξανά για βιασμό Αγγλίδων τουριστριών στο νησί και αφού εξέτισε την ποινή του για έξι χρόνια επέστρεψε στο νησί διαπράττοντας ξανά το ίδιο έγκλημα.

Το κακουργιοδικείο Ηγουμενίτσας, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και ήταν αμείλικτο στην απόφασή του. Στο δικαστήριο, μέσα από τις καταθέσεις των θυμάτων του, μιας 25χρονης και μιας 49χρονης ξαναζωντάνεψαν συγκλονιστικές σκηνές. Το τρίτο θύμα, μια 19χρονη δεν παρέστη καθώς γιατί μετά το βιασμό της, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν ήθελε να αντικρίσει κατάματα το βιαστή της.

Ο Ασπιώτης σε όλη τη διάρκεια της δίκης, ήταν απαθής και παραδέχθηκε τους δύο από τους τρεις βιασμούς, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ουσιών. Μάλιστα δεν είχε δικηγόρο και ορίστηκε, μετά από κλήρωση, συνήγορός του ο Γιάννης Τζοβάρας.

Ο δράστης αφού γνώριζε τα θύματά του σε ένα πάρτι στην παραλία τα οδηγούσε σε ένα δασάκι όπου τις βίαζε επανειλημμένως. Στη συνέχεια της έκλεβε.

«Μου μιλούσε ευγενικά και ήρεμα και μετά με βίαζε. Με βίασε συνολικά έξι φορές», ανέφερε ένα από τα θύματά του. «Μου έλεγε σε σπαστά αγγλικά 'έλα τώρα δεν είναι τόσο άσχημα, δεν είμαι κακός άντρας. Αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα', ενώ με ρωτούσε 'Είμαι καλός; Πες ναι'», περιέγραψε η γυναίκα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ήταν άσχημος και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να έρθει σε επαφή με γυναίκες!

Οι αρχές πιστεύουν ότι έχει βιάσει κι άλλες γυναίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα