«Κανένα πρόστιμο δεν διαγράφηκε»

09:51 3/1/2012 - Πηγή: AEK365

Οι εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος "Ήφαιστος" δεν σημαίνουν λαθρεμπόριο υποστήριξε ο Γιάννης Καπελέρης λίγες ώρες μετά την ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, που του ασκήθηκε για υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων. Ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, σε δηλώσεις του στην εκπομπή "ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" της ΝΕΤ υποστήριξε πως κανένα πρόστιμο δεν διαγράφηκε και υποστήριξε πως η εγκύκλιός του βγήκε στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, ενόψει της νομοθετικής ρύθμισης, και δεν πρόκειται

για διαγραφή προστίμων. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ισχυρίστηκε, εάν δεν ρυθμιζόταν το θέμα των εκπρόθεσμων ενημερώσεων, θα έπρεπε 3.700 επιχειρήσεις να κλείσουν, γιατί είχαν προβεί πάνω από δύο φορές σε εκπρόθεσμη ενημέρωση του συστήματος.

Την ποινική δίωξη κατά του κυρίου Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής, εξαιτίας καταγγελιών για μη είσπραξη προστίμων σε πρατήρια που εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων. Την παραίτηση Καπελέρη, για την διευκόλυνση της έρευνας, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα