Κάνει χαρακίρι η Σάλκε

19:19 11/5/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 33η αγωνιστική

Σάλκε-Στουτγάρδη 1-2
Γήπεδο: Veltins Arena

Η Σάλκε ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από την Στουτγάρδη με 2-1 και τώρα κινδυνεύει σοβαρά να χάσει την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς η Φράιμπουργκ είναι πίσω της με ένα βαθμό διαφορά. Μεγάλος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση της "Veltins Arena", ήταν ο Βένταντ Ιμπίσεβιτς που πέτυχε και τα δυο γκολ για την Στουτγάρδη

με τον Βόσνιο να βάζει μπροστά τους φιλοξενούμενους στο 24ο λεπτό και στο 66' να κάνει το 0-2 εκμεταλλευόμενος μπαλιά του Γκέντνερ. Η Σάλκε ήταν κακή και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ του Ούλριχ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την Στουτγάρδη μετά από δυο σερί ήττες.

Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Ουσίντα, Χέβεντες,Ματίπ, Φουχς, Τζόουνς, Χέγκερ (71' Πούκι), Μπάστος (59' Μέγιερ), Ράφαελ, Φαρφάν, Χούντελααρ
Στουτγάρδη: Ούλριχ, Χούγκλαντ, Τάσι, Νιντερμέιερ, Μολινάρο, Μπόκα, Γκέντνερ, Χάρνικ (89' Μακέντα), Μαξίμ, Τραορέ (71' Οκαζάκι), Ιμπίσεβιτς.

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1
Γήπεδο: Weser Stadion

Η Βέρντερ Βρέμης πήρε το βαθμό κόντρα στην Άιντραχτ και σε συνδυασμό με τις ήττες της Φορτούνα Ντίσελντορφ και της Άουγκσμπουργκ εξασφάλισε την παραμονή της στην Bundesliga. Στο 22ο λεπτό οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ντε Μπρούιν αλλά στο 51ο λεπτό η Άιντραχτ έφτασε στην ισοφάριση με γκολ του Λάκιτς έπειτα από μπαλιά του Ματμούρ. Το 1-1 διατηρήθηκε ως το τέλος με την Άιντραχτ να τα δίνει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική για την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς βρίσκεται δυο βαθμούς πίσω από την Σάλκε.

Βέρντερ Βρέμης: Μίλιτς, Φριτζ, Πρεντλ, Παπασταθόπουλος, Ιγκνόφσκι, Κρος (62' Γιουνούζοβιτς), Μπαργκφρέντε, Ντε Μπρούιν, Χαντ, Γιλντιρίμ (82' Ακπάλα), Πέτερσεν.
Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Νικόλοφ, Γιούνγκ, Ζαμπράνο, Άντερσον, Οσίπκα, Ρόντ, Ρους, Άιγκνερ (88' Σελόζι), Ινούι (83' Τζάκπα), Ματμούρ (86' Στεντέρα), Λάκιτς

Γκρόιτερ Φιρτ-Φράιμπουργκ 1-2
Γήπεδο: Trolli Arena

Η Φράιμπουργκ ζορίστηκε αλλά πήρε πολύτιμη νίκη με 2-1 στην έδρα της Γκρόιτερ Φιρτ, νίκη που την κρατά στο κόλπο της τέταρτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την ήττα της Σάλκε και την ισοπαλία της Άιντραχτ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι χρωστάνε πολλά στον τερματοφύλακα τους καθώς ο Μπάουμαν στις καθυστερήσεις απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Τζούρτζιτς και έτσι κράτησε το 2-1 για την ομάδα του.
Η Γκρόιτερ Φιρτ προηγήθηκε με κεφαλιά του Ζίμερμαν μόλις στο τρίτο λεπτό αλλά η Φράιμπουργκ σε διάστημα εννέα λεπτών έφτασε στην ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ο Σμιντ ισοφάρισε στο 69ο λεπτό και στο 78' ο Μαξ Κρούσε διαμόρφωσε το τελικό 1-2 που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της Φράιμπουργκ για "σεντόνι".

Γκρόιτερ Φιρτ: Χεσλ, Ζίμερμαν, Σόμπιχ, Μαβρά, Μπάμπα, Πριμπ, Φούρστνερ (84' Μπιν Παρκ), Πέτσος, Κλάους, Νέριγκ (82' Νότε), Τζούρτζιτς.
Φράιμπουργκ: Μπάουμαν, Σοργκ, Χον, Γκίντερ, Γκούντερ (45' Χέντενσταντ), Σούστερ, Μακιάντι (88' Αλμπουτάτ), Σμιντ, Καλιγκιούρι, Ρόσενταλ (77' Σαντινί), Κρούσε

Μάιντς-Γκλάντμπαχ 2-4
Γήπεδο: COFACE Arena

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την Γκλάντμπαχ που επικράτησε μεν εκτός έδρας με 4-1 της Μάιντς αλλά έμεινε 8η μετά το διπλό της Φράιμπουργκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Χργκότα που πέτυχε χατ τρικ με την Μάιντς να προηγείται στο 12ο λεπτό με τον Πάρκερ αλλά η Γκλάντμπαχ ισοφάρισε πριν το ημίχρονο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χργκότα στο 39'. Ο Βόσνιος έβαλε άλλα δυο γκολ στην επανάληψη στο 59 όταν η μπάλα αφού χτύπησε στο δοκάρι από σουτ του Χάνκε έφτασε στον Χργκότα ο οποίος έκανε το 1-2 και στο 80' όταν έκανε το 1-4. Ενδιάμεσα ο Χάνκε είχε κάνει το 1-3 στο 64ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις η Μάιντς διαμόρφωσε το τελικό 2-4 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ίβανσιτς.

Μάιντς: Μίλερ, Πόσπεχ, Σβένσον, Νοβέσκι, Ζαμπάβνικ, Μάλι, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Νικολάι Μίλερ, Ίβανσιτς, Καλιγκιούρι (66' Ρίσε), Πάρκερ (66' Σίσκοβιτς)
Γκλάντμπαχ: Τερ Στέγκεν, Γιάντσκε, Στραντζ, Ντομίνγκεζ, Βεντ, Νορντβέιντ, Χάκα, Χέρμαν (89' Εμλαπά), Αράνγκο (90' Νταμς), Χάνκε, Χργκότα (86' Ρουπ)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Ανόβερο 3-1
Γήπεδο: BayArena

Έκτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη επί του Ανόβερο πέτυχε η Μπάγερ Λεβερκούζεν καθώς επικράτησε με 3-1 με τον Χέγκελερ να βάζει μπροστά τους γηπεδούχους μόλις στο 6ο λεπτό, έπειτα από ασίστ του Σούρλε, και τον Κίσλινγκ να κάνει το 2-0 στο 28ο λεπτό φτάνοντας τα 23 γκολ στο πρωτάθλημα. Στην επανάληψη ο Χέγκελερ έκανε το 3-0 στο 59ο λεπτό με το Ανόβερο να μειώνει με τον Σόμπιχ στο 71ο λεπτό.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Καρβαχάλ, Φρίντριχ, Τόπρακ, Μπένις, Ρέιναρτς, Μπέντερ (88' Σβαμπ), Ρόλφες, Σούρλε (77' Μίλικ), Χέγκελερ (77' Χοσογκάι), Κίσλινγκ
Ανόβερο: Ζίλερ, Σερούντολο, Έγκιμαν, Φελίπε (68' Χαγκούι), Ποκονιόλι (45'Πάντερ), Ντα Σίλβα Πίντο, Χόφμαν (45' Σμίντεμπαχ), Σακάι, Ράους, Σόμπιχ, Ντιούφ

Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 3-0
Γήπεδο: Allianz Arena

Ένα ξέφρενο πάρτι στήθηκε στην Allianz Arena όπου έγινε η απονομή του πρωταθλήματος στην Μπάγερν Μονάχου με την πρωταθλήτρια Γερμανίας να επικρατεί 3-0 της Άουγκσμπουργκ. Οι Βαυαροί έμειναν για 25ο συνεχόμενο ματς αήττητοι πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ στην επανάληψη με τον Μίλερ να κάνει το 1-0 στο 69ο λεπτό έπειτα από μπαλιά του Ντάντε. Στο 82' ο Σακίρι, που είχε περάσει ως αλλαγή έκανε το 2-0 και το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Λουίζ Γκουστάβο στο 87ο λεπτό.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Φαν Μπούιτεν, Ντάντε, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Μαρτίνεθ, Μίλερ (82' Μίλερ), Ρόμπεν (70' Σακίρι), Ριμπερί, Μάντζουκιτς (70' Γκόμεζ)
Άουγκσμπουργκ: Μάνινγκερ, Βερχό, Ρέινχαρντ, Κλαβάν, Όστρολεκ, Μπάιερ, Χαν, Μόραβεκ (65' Κο), Γι, Βέρνερ (79' Ορλ), Μέλντερς (56' Φογκτ)

Χόφενχαϊμ-Αμβούργο 1-4
Γήπεδο: WIRSOL Rhein-Neckar Arena

Τις λιγοστές ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη διατήρησε το Αμβούργο που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Χόφενχαϊμ με 4-1. Στο 18ο λεπτό ο Μιν Σον έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους και στο35ο λεπτό ο εκτελεστής έγινε δημιουργός για το 0-2 από τον Αόγκο. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Γίρασεκ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 και ένα λεπτό αργότερα η Χόφενχαϊμ μείωσε με τον Φόλαντ. Το τελικό 1-4 για το Αμβούργο διαμόρφωσε ο Ρούντνεβς στο 88ο λεπτό. Πλέον η Χόφενχαϊμ για να ελπίζει σε παραμονή θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Χόφενχαϊμ: Κάστελς, Μπεκ, Άμπραχαμ, Σούλε (81' Λούντβιγκ), Τέσκερ, Σαλίχοβιτς, Βάις (45' Φαμπιάν), Φόλαντ, Ρούντι (81'Ντε Καμάργκο), Φιρμίνο, Σίπλοκ
Αμβούργο: Άντλερ, Ντικμέιερ, Βέστερμαν, Ραΐκοβιτς, Γιάνσεν, Ρινκόν, Μπαντέλ, Γίρασεκ (90' Μπέιστερ), Αόγκο (65' Σκιέλμπρεντ), Φαν Ντερ Φάαρτ, Σον (77' Ρούντνεβς)

Βόλφσμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-3
Γήπεδο: Volkswagen Arena

Τον βαθμό που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την δεύτερη θέση πήρε η Μπορούσια Ντόρτμουντ η οποία βρέθηκε να χάνει 3-1 από την Βόλφσμπουργκ αλλά με δυο γκολ του Ρόις σε διάστημα τεσσάρων λεπτών πήρε την ισοπαλία. Μόλις στο πέμπτο λεπτό ο Λαρς Μπέντερ έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους αλλά στην συνέχεια ένας πρώην παίκτης της Ντόρτμουντ, ο Πέρισιτς, σκόραρε δυο φορές, στο 14' και το 22', δίνοντας προβάδισμα στην Βόλφσμπουργκ. Μάλιστα πριν το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι διεύρυναν το προβάδισμα τους με τον Νάλντο στο 26ο λεπτό να κάνει το 3-1. Ωστόσο στο 84ο λεπτό και στο 88ο ο Ρόις με δυο γκολ χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Μπορούσια Ντόρτμουντ που παρέμεινε αήττητη για πέμπτη σερί αγωνιστική.

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Χασέμπε, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκεζ, Πόλακ, Μεντόγεβιτς (85' Τρας), Βιεϊρίνια, Ντιέγκο, Πέρισιτς (80' Πέρισιτς), Όλιτς
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σαντάνα (76' Λέιτνερ), Χούμελς, Σμέλτσερ, Σαχίν, Μπέντερ (46' Σίμπερ), Γκροσκρόιτς (46' Μπλαστσικόφσκι), Γκουντογκάν, Ρόις, Λεβαντόφσκι

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Νυρεμβέργη 1-2
Γήπεδο: ESPRIT ARENA

Κάζο που μπορεί να της στοιχίσει την παραμονή της στην Bundesliga υπέστη η Φορτούνα Ντίσελντορφ καθώς ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από την Νυρεμβέργη με 1-2. Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Μπάλιτς στο 22ο λεπτό αλλά στην επανάληψη μέσα σε έξι λεπτά ήρθαν τα πάνω κάτω. Στο 58' ο Μακ ισοφάρισε για την Νυρεμβέργη και στο 64ο λεπτό ο Πλάτενχαρντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Φορτούνα Ντίσελντορφ: Γκίφερ, Λέβελς, Λανγκενέκε, Μαλεζάς, Φαν Ντεν Μπεργκ, Τέσε (60' Φινκ), Μπότζεκ, Λάμπερτζ (45' Μπόλι), Μπελιγκγχάουζεν, Κρούσε (66' Ρέισινγκερ), Ντάνι Σαχίν
Νυρεμβέργη: Σάφερ, Μπάλιτς, Νταμπανλί, Κλόσε, Πινόλα, Φραντς, Σίμονς, Μέντλερ (82' Κορζόφσκι), Μακ, Εσβάιν (45' Πλάτενχαρντ), Πέκχαρτ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα