Κανάλι θα δείχνει επί 12 ώρες ένα αναμμένο τζάκι!

23:12 16/2/2013 - Πηγή: AEK365

Στο πλευρό όσων θα ήθελαν, αλλά δεν έχουν, ένα τζάκι στο σπίτι τους στέκεται η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας καθώς για δώδεκα ώρες και σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης η κάμερα παραμένει καρφωμένη σε ένα αναμμένο τζάκι, ενόσω ειδικοί δίνουν συμβουλές για τα καυσόξυλα και μικρά μαθήματα πολιτιστικής παράδοσης.

«Θα συζητήσουμε για παράξενα πράγματα όπως το κάψιμο, η κοπή και το στοίβαγμα των ξύλων, αλλά θα έχουμε και πολιτιστικά στιγμιότυπα, με μουσική και ποιήματα» εξηγεί Ρούνε Μέκλεμπουστ, παραγωγός στο κρατικό κανάλι NRK.

«Θα είναι ένα πολύ αργό αλλά αξιόλογο τηλεοπτικό

πρόγραμμα» τονίζει για την εκπομπή που κάνει πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Μέκλεμπουστ πήρε την ιδέα για το σόου από την απρόσμενη επιτυχία ενός βιβλίου για τα κούτσουρα που έγραψε ο Λαρς Μίτινγκ, ο διασημότερος ειδικός στα καυσόξυλα στη Νορβηγία.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το NRK επιλέγει να προβάλει ένα «παράξενο» πρόγραμμα.

Το 2011 έπαιζε επί 134 ώρες το ταξίδι ενός κρουαζιερόπλοιου που ανέβαινε τα παράλια της Νορβηγίας προς την Αρκτική, σπάζοντας έτσι το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο, συνεχές τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Το ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλές αφού η τηλεθέαση κάποια στιγμή έφτασε το 60%, δηλαδή 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν γυρίσει στο κανάλι και παρακολουθούσαν το πλοίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα