«Καλή ομάδα ο ΟΣΦΠ»

19:52 19/10/2012 - Πηγή: AEK365

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια μίλησε ο Τζόρνταν Φάρμαρ για τον Ολυμπιακό, εν όψει του σημερινού (29/10, 20.00) αγώνα στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης.

Ο Αμερικανός γκαρντ της Εφές Αναντόλου, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα eurohoops.net, αναφέρθηκε επίσης στην έως τώρα καριέρα του και τα δύο δαχτυλίδια πρωταθλητή ΝΒΑ που έχει στην κατοχή του, με τους Λος Άντζελες Λέικερς, την απόφασή

του να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι αρχικά για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και τον Κόμπι Μπράιαντ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Πώς είναι μέχρι τώρα η εμπειρία σου στην Τουρκία; Τι σου αρέσει στη χώρα και την ομάδα και τι δεν σου αρέσει τόσο; Μήπως η κίνηση στους δρόμους;
«Η εμπειρία μου μέχρι τώρα από την Τουρκία είναι υπέροχη! Η Κωνσταντινούπολη είναι όμορφη πόλη και οι συμπαίκτες μου σπουδαίοι. Οι προσδοκίες γύρω από μας είναι υψηλές και κοιτάζω την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Αυτό που ακόμα δεν μπορώ να συνηθίσω είναι η κίνηση στους δρόμους! Είναι, όντως, τρελό αυτό που συμβαίνει!».

-Πόσο εύκολο είναι να μην έχεις άγχος όταν όλοι περιμένουν από την ομάδα σου τουλάχιστον την πρόκριση στο Final 4 και την παρουσία στους τελικούς της TBL;
«Είναι πάντα καλό να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, ιδίως όταν πιστεύεις πως μπορείς να ανταποκριθείς σε αυτές. Όταν όλοι περιμένουν από εσένα να πετύχεις πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε μέρα. Μου αρέσει αυτή η κατάσταση».

-Πιστεύεις ότι το ευρωπαϊκό στιλ μπάσκετ σου ταιριάζει περισσότερο;
«Δεν θα έλεγα ότι το ευρωπαϊκό στιλ μπάσκετ μου ταιριάζει περισσότερο, αλλά ότι δουλεύω για να προσαρμοστώ. Είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι στο ΝΒΑ, αλλά το επίπεδο μπάσκετ είναι πολύ υψηλό».

-Αν είχες την ευκαιρία θα έμενες στην Μακάμπι μέχρι το τέλος της σεζόν πέρυσι;
«Αγαπάω την εμπειρία που είχα στην Μακάμπι την περσινή σεζόν. Ήταν από τις κορυφαίες μου μπασκετικές στιγμές. Τα πάντα εκεί ήταν όμορφα, από τη συνεργασία μου με τον κόουτς Μπλατ μέχρι τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο της ομάδας. Όλα ήταν απίθανα. Το πόσο καλά πέρασα εκεί, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου να επιστρέψω στην Ευρώπη. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει στην Μακάμπι, αν έμενα για όλο το υπόλοιπο της σεζόν».

-Ήταν η Μακάμπι η βασική επιλογή σου από τη στιγμή που προέκυψε το λοκ άουτ;
«Την περίοδο του λοκ άουτ η Μακάμπι ήταν η πρώτη μου επιλογή. Συζητήσαμε για να δούμε εάν μπορούμε να συνεργαστούμε. Ήξερα πως κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν θα προκύψει πάλι το ΝΒΑ, έτσι ήθελα μια εμπειρία ζωής, περισσότερο από απλά μια μπασκετική εμπειρία. Δεν σκέφτηκα να παίξω κάπου αλλού στην Ευρώπη!».

-Μπορείς να μας πεις λίγο για το background που υπάρχει στην καριέρα σου; Κέρδισες σημαντικές διακρίσεις στο high school και στην κολεγιακή καριέρα σου, επιλέχθηκες στο ντραφτ από τους Λέικερς (νούμερο 26) και κατέκτησες με αυτούς δύο πρωταθλήματα!
«Η ζωή μου και η καριέρα μου μέχρι τώρα θα έλεγα ότι έχουν πάει απρόσμενα, απερίγραπτ
Keywords
Τυχαία Θέματα