Παρουσιαστής του BBC κακοποιούσε δεκάδες παιδιά

19:33 19/10/2012 - Πηγή: AEK365

Η Σκότλαντ Γιαρντ θα αρχίσει να ερευνά επίσημα σχετικά με τον πρώην παρουσιαστή του BBC Σερ Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες παιδιά «σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα» επί τέσσερις δεκαετίες.

Ο Σάβιλ, ένας από τους πιο διάσημους παρουσιαστές της βρετανικής τηλεόρασης της δεκαετίας του 1970 και 1980, πέθανε το 2011 σε ηλικία 84 ετών και φέρεται να κακοποίησε δεκάδες παιδιά στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών.

«Έπειτα από δύο εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων συλλέχθηκαν

πληροφορίες από τους πολίτες και έναν αριθμό οργανισμών έχουν αναγνωριστεί περισσότερα από 200 θύματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιαρντ, κάνοντας λόγο «για υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα».

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ενδείξεις που αφορούν ανθρώπους που είναι ακόμη εν ζωή και χρήζουν έρευνας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το σκάνδαλο ξέσπασε μετά τη μετάδοση στις αρχές Οκτωβρίου ενός ντοκιμαντέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, στο οποίο πέντε γυναίκες δήλωναν ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Σάβιλ όταν ήταν ανήλικες. Έκτοτε έχουν πολλαπλασιαστεί οι σχετικές καταγγελίες.

Το BBC από την πλευρά του ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύθηκε ότι θα διεξαχθούν δύο εσωτερικές έρευνες για την υπόθεση από ανεξάρτητες προσωπικότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα