Κάκος: Δεν ήθελα να συνδέσω το όνομά μου με θύματα

19:14 20/3/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Τάσος Κακός μιλώντας στον «NovaΣπορ FM» εξήγησε με ποιο σκεπτικό αποφάσισε να διακόψει το ντέρμπι, ενώ αποκάλυψε πως στις εξέδρες ήταν και τα παιδιά του.

Αναλυτικά:

«Αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, δηλαδή, να διακοπεί ένα παιχνίδι. Δεν είναι και το καλύτερο. Όμως πιστεύω ότι μέσα από αυτό μπορούμε κερδίσουμε περισσότερα. Πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει την αρχή για να γίνουν όλα καλύτερα. Να λάβουν οι υπεύθυνοι σοβαρά υπόψιν τους τα μηνύματα των καιρών και να αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς κάναμε την αρχή. Εάν χρεωθώ εγώ

το βάρος της απόφασης δεν με απασχολεί. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με οποιοδήποτε κόστος».


«Εγώ αυτό που σκέφτηκα ήταν πως δεν πρέπει να έχουμε θύματα. Κι αυτό ανέφερα. Δεν ήθελα να συνδέσω τ' όνομά μου σε μια μαύρη σελίδα με θύματα. Ζήτησα προσοχή στον υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. και είπα πως δεν θα συμμετέχω. Του ζήτησα εγγυήσεις για να συνεχιστεί το ματς αλλιώς θα το διέκοπτα. Κάναμε επανεκτίμηση όταν βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο και οι συνθήκες ήταν κατάλληλες και μας εξασφάλισε την σωματική ακεραιότητα όλων. Γι' αυτό έγινε παιχνίδι στο δεύτερο μέρος» δήλωσε ο διεθνής ρέφερι.

Για το αν τα επεισόδια επηρεάζουν την απόδοση των παικτών: "Επειδή έχω βρεθεί στη θέση των ποδοσφαιριστών και έχω αισθανθεί, πως είναι να παίζεις υπό τέτοιες συνθήκες. Όταν υπάρχει κίνδυνος, σίγουρα οι κινήσεις είναι διαφορετικές. Είναι όμως επαγγελματίες και πρέπει να τα ξεπερνούν αυτά. Και εγώ θα μπορούσα να σκεφτώ διαφορετικά, αλλά ακολούθησα τον κανονισμό. Δεν ξέρω αν είναι ανθρώπινο αλλά έτσι πρέπει να είμαστε».

Για το τι θα θυμάται απ' αυτό το ντέρμπι: "Δεν ξέρω αν θέλω να θυμάμαι κάτι. Δεν είναι η κατάσταση που μου αρέσει και που ταιριάζει στη φιλοσοφία μου. Εγώ θέλω να ευχαριστιέμαι το παιχνίδι, όμως όταν ξέρεις πως κινδυνεύουν ζωές δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Εμένα ήταν στο γήπεδο και οι γιοί μου από την Κέρκυρα, για να δουν το ματς όπως έρχονται σε κάθε μεγάλο παιχνίδι και καταλαβαίνετε πως ένιωθα. Ίσως έχω άγνοια κινδύνου, αλλά θέλω να σκέφτομαι τα πράγματα αισιόδοξα».

Keywords
Τυχαία Θέματα