Οι «θεριακλήδες» του ποδοσφαίρου… (VIDEO &PHOTOS)

18:52 20/3/2012 - Πηγή: AEK365

Ο φωτογραφικός φακός έπιασε πρόσφατα τον Φάμπιο Κοεντράο της Ρεάλ να καπνίζει και αναμφίβολα θα τα ακούσει καλά από τον Ζοσέ Μουρίνιο, ωστόσο η περίπτωση του Πορτογάλου είναι μόνο μία από τις αναρίθμητες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που το έριξαν λίγο έξω βρε αδελφέ....

Ένας από τους πρώτους διδάξαντες ήταν ο τεράστιος Αλφρέντο Ντι Στέφανο. Μπορεί μέσα στο γήπεδο με τη φανέλα της Ρεάλ να ήταν σαΐτα, αλλά ήταν μανιώδης καπνιστής σε σημείο που έφτασε να διαφήμιση και μάρκα καπνού.

Άλλος ένας τεράστιος Αργεντινός, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, βρίσκεται στη λίστα με τους «θεριακλήδες» όπως

και ο Λουίς Αραγονιές, ο οποίος είχε κάνει το τσιγάρο προέκταση του χεριού του.

Ο Ρονάλντο ήταν και θα παραμείνει ένας από τους κορυφαίους φορ όλων των εποχών, αλλά εκτός από το καλό φαγητό, η όρεξη του τραβούσε και κανά τσιγαράκι που και που, με τον φωτογραφικό φακό να τον έχει αποθανατίσει ουκ ολίγες φορές να φουμάρει.

Το ίδιο πάθος για το τσιγάρο είχε κι ένας προγενέστερος Βραζιλιάνος μάγος, ο Γκαρίντσα, αλλά αναμφίβολα ο «αρχιερέας» του καπνίσματος ήταν ένας...

Ο μεγάλος Γιόχαν Κρόιφ.... Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κάπνιζε ακόμη και όταν κοιμόταν... κι όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιρών στον πλανήτη. Ο Κρόιφ αναγκάστηκε να κόψει τις κακές συνήθεις το 1991, όταν και υπέστη καρδιακό επεισόδιο...

Δυστυχώς ο Σόκρατες δεν μπόρεσε να ελέγξει το πάθος του για το ποτό και το τσιγάρο και έφυγε από τη ζωή λίγους μήνες πριν, με τα νύχια και τα δάχτυλά του να είναι πιο κίτρινα και από τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας.

Αστείο είναι και το περιστατικό στο παρακάτω βίντεο με τον τηλεοπτικό φακό να πιάνει τον Ρόμπερτ Προσινέτσκι την ώρα που ανάβει το τσιγάρο και να του τη χαλάει, ενώ μέγας καπνιστής ήταν και ο Πάολο Φούτρε.

Το πιο αστείο ωστόσο είναι το περιστατικό με τον Γκρεγκόριο Μανθάνο, ο οποίος όντας τεχνικός της Μαγιόρκα ταξίδεψε με την ομάδα του στο «Σαν Μαμές».Στα αποδυτήρια της ομάδας του ανακάλυψε μια γόπα, ωστόσο περίμενε να τελειώσει το ματς προκειμένου να τα ψάλει στον παίκτη που υπέπεσε στο παράπτωμα. Ο συγκεκριμένος όμως παίκτης έβγαλε μάτια σε εκείνο το ματς αναγκάζοντας τον Μανθάνο να δηλώσει: Αν είναι να παίζει έτσι θα πάω να του άρω ένα πακέτο την επόμενη φορά».

Άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αρέσκονταν στο κάπνισμα ήταν οι Μπουφόν, Ζιντάν, Μπαρτέζ, Μπρμπάτοφ, Άσλεϊ Κόουλ Μπαλοτέλι και Ρούνεϊ.

Στον Ελληνικό χώρο πάμπολλοι ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που κάνουν που και που κανένα τσιγαράκι ή και κανένα πακέτο... ανάλογα με την περίσταση!

Keywords
Τυχαία Θέματα