Και ξανά προς τον τίτλο… τραβά!

23:52 3/12/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 1-0
Γήπεδο: Emirates

Τεράστια νίκη με 1-0 πανηγύρισε η Άρσεναλ κόντρα στη Σαουθάμπτον και πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την τετράδα. Καταρρέουν οι «Άγιοι» μου μετρούν τρία σερί ματς χωρίς νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο «Έμιρεϊτς» δεν είχε κάτι ιδιαίτερο. Έτσι όπως κυλούσε, περισσότερο φάνηκε να βολεύει τη Σαουθάμπτον που όποτε είχε την κατοχή της μπάλας έδειχνε πολύ ψύχραιμη και άνετη για να μην επιτρέψει στην Άρσεναλ να έχει το πάνω χέρι. Μάλιστα, στο 13ο λεπτό ο Γκρατσιάνο Πελέ απέναντι από τον

Μαρτίνεθ έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά σε μια καλή ευκαιρία για τους «αγίους», ενώ ένα χαμηλό σουτ του Τσάμπερλεϊν στο 26' εξουδετέρωσε ο Φόρστερ. Η ομάδα του Βενγκέρ δεν είχε τη... σπίθα που χρειαζόταν για να ανάψει το ματς και να τρέξει περισσότερο.

Το ίδιο αργό ήταν το τέμπο και στην επανάληψη. Η Άρσεναλ δεν ήταν όσο καλή θα έπρεπε, η Σαουθάμπτον ήταν σωστή και πολύ καλά οργανωμένη περιμένοντας καλές αντεπιθέσεις για να ανησυχήσει τον Μαρτίνες και το 0-0 παρέμενε. Ο Φόρστερ στο 70ο λεπτό απέκρουσε μια προσπάθεια του Γουέλμπεκ, ενώ ο Βενγκέρ είχε ρίξει και τον Ζιρού στο παιχνίδι για να κάνει το κάτι παραπάνω στην επίθεση. Λίγο αργότερα μπήκε και ο Ποντόλσκι, όμως, αυτός που έδωσε τη λύση ήταν ο Αλέξις Σάντσες στο 89ο λεπτό! Από πάσα του Ράμσεϊ σε στιγμές σύγχυσης στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Χιλιανός έγινε ο ήρωας για την Άρσεναλ διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

ΆΡΣΕΝΑΛ: Μαρτίνεθ, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Τσάμπερλεϊν (65' Ζιρού), Ράμσεϊ, Σάντσες, Μονρεάλ, Καθόρλα, Φλαμινί, Τσέιμπερς, Γουέλμπεκ (81' Ποντόλσκι)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ, Λονγκ (81' Μαγιουκά), Ντέιβις, Τάντιτς (62' Μανέ), Γουανιάμα, Αλντερβάιρελντ, Κορκ (29' Γιοσίντα), Πελέ, Μπέρτραντ

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΧΑΛ: 1-1
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Κατρακυλά η Έβερτον, που κόλλησε στο 1-1 με τη Χαλ και μετρά μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε ματς.

Χωρίς την σπουδαία φάση πέρασαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να στέκονται αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Στιβ Μπρους κρατούσαν εύκολα την μπάλα και προσπαθούσαν (χωρίς αποτέλεσμα πάντως) να δημιουργήσουν απειλές για την εστία του Χάουαρντ, κυρίως με τον Γέλαβιτς. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έψαχναν τον τρόπο να επιβάλουν το ρυθμό τους, αλλά μέχρι το εικοσάλεπτο κατέγραψαν μόλις μία αξιόλογη προσπάθεια με τον Λουκάκου.

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την απόδοσή τους και τόσο ο υψηλόσωμος σέντερ φορ, όσο και ο Μιραλάς με τον Μπάρκλεϊ, άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα της Χαλ. Οι δύο Βέλγοι συνεργάστηκαν άψογα στο 34ο λεπτό, με τον Λουκάκου να καταφέρνει να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων και να κάνει το 1-0. Ο Μπέσιτς λίγο αργότερα είχε μια καλή στιγμή για ένα δεύτερο γκολ, αλλά μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι.

Με την Έβερτον να ψάχνει το 2-0 ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, αλλά στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων, ο Μιραλάς δεν κατάφερε να νικήσει με την εξαιρετική του προσπάθεια τον ΜακΓκρέγκορ. Λίγο αργότερα ήρθαν πάντως τα... χειρότερα για την ομάδα του Μαρτίνεθ. Συγκεκριμένα στο 59', ο Αλούκο έφερε το ματς στα ίσα με πολύ όμορφο τρόπο και αφού πρώτα νίκησε τον Ντιστέν. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πήγαν να κάνουν και την ολική ανατροπή, αλλά η κεφαλιά του Γέλαβιτς πέρασε ελάχιστα εκτός, με τον Χάουαρντ εξουδετερωμένο.

Τα «ζαχαρωτά» έδειχναν να μην πατούν καλά στον αγωνιστικό χώρο, οι «τίγρεις» είχαν κλείσει αρκετά καλά τους διαδρόμους προς την εστία τους και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία της αναμέτρησης στο «Γκούντισον Παρκ» που βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1, παίρνοντας από έναν βαθμό!

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Ντιστέν, Μπέινς, Μπέσιτς (80' ΜακΓκίντι), Μπάρι, Όσμαν, Μπάρκλεϊ, Μιραλάς (64' Πίενααρ), Λουκάκου

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Ροσενιόρ, Ντόσον, Τσέστερ, Ελμοχαμαντί, Λίβερμορ, Χάντλστοουν, Μέιλερ (87' Μπράντι), Κουίν (89' Ρόμπερτσον), Ντιαμέ (53' Αλούκο), Γέλαβιτς

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 1-4
Γήπεδο: Στάδιο του Φωτός

Έκανε το καθήκον της η Σίτι, καθώς κέρδισε με 4-1 μέσα στην έδρα της Σάντερλαντ και συνεχίζει το κυνήγι της Τσέλσι.

Παρά το γεγονός πως η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι δεδομένη, η Σάντερλαντ ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά και αφού... προειδοποίησαν με μια προσπάθεια του Ρόντγουελ, βρήκαν τον τρόπο να πάρουν και το προβάδισμα. Στο 19ο λεπτό ο Γουίκαμ ήταν αυτός που παρά την πίεση του Ζαμπαλέτα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ, κάνοντας το 1-0.

Η απάντηση των «πολιτών» ήταν πάντως άμεση. Δύο λεπτά μετά το γκολ των «μαυρόγατων», ο Αγουέρο με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παντίλιμον και έφερε γρήγορα γρήγορα το ματς στα ίσα! Οι πρωταθλητές μάλιστα κατάφεραν να ολοκληρώσουν πριν το φινάλε του πρώτου μέρους την ανατροπή, με τους Τουρέ και Αγουέρο να συνεργάζονται άψογα και τον Γιόβετιτς που ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας να αναγκάζει τον τερματοφύλακα της Σάντερλαντ να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι «μαυρόγατες» προσπάθησαν να επαναφέρουν την ισορροπία στο παιχνίδι, αλλά η προσπάθεια του Λάρσον δεν βρήκε στόχο! Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι πέτυχε και τρίτο γκολ! Στο 55' ο Νασρί βρήκε ωραία τον Ζαμπαλέτα και ο Αργεντίνος μπακ πλάσαρε ακόμα πιο ωραία τον Παντίλιμον, δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Τελικά η σπουδαία νίκη της Μάντσεστερ Σίτι είχε την «υπογραφή» του εξαιρετικού Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς και συνολικά 14ο σε ισάριθμες αγωνιστικές φέτος στο πρωτάθλημα, διαμόρφωσε στο 71΄το τελικό 1-4 στο «Στάδιο του Φωτός».

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Παντίλιμον, Ρεβεγιέρ, Ο' Σέι, Κόατες, Βεργίνι, Κάτερμολ, Ρόντγουελ, Λάρσον, Μπάκλεϊ, Γουίκαμ (67' Άλβαρες), Φλέτσερ (55' Άλτιντορ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Μπογιάτα, Κλισί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας, Νασρί (83' Πότσο), Γιόβετιτς (56' Μίλνερ), Αγουέρο (74' Λάμπαρντ)

ΤΣΕΛΣΙ-ΤΟΤΕΝΑΜ: 3-0
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Το καλό της πρόσωπο έδειξε ξανά η Τσέλσι, που κέρδισε στο ρελαντί με 3-0 την Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου και διατήρησε τη διαφορά της με τη Σίτι στους 6 βαθμούς.

Οι «μπλε» του Λονδίνου, αν και στο πρώτο 15λεπτο έδειχναν να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ρυθμό της Τότεναμ, που είχε δοκάρι και μεγάλη ευκαιρία με τον Κέιν στο 8ο και το 12ο λεπτό, «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο μέρος. Στο 18' ο Αζάρ έπαιξε το 1-2 με τον Ντρογκμπά και άνοιξε το σκορ με σουτ από πλάγια θέση, ενώ από λάθος του Γιορίς που έδιωξε πάνω στον Βέλγο, ο Ιβοριανός χρίστηκε σκόρερ από ασίστ του Όσκαρ στο 22'. Τα «σπιρούνια» είχαν επηρεαστεί από την τροπή που πήρε το ματς, στο οποίο είχαν ξεκινήσει εξαιρετικά και δεν είχαν πλέον τη δύναμη να δείξουν απειλητικοί...

Βλέποντας τους παίκτες του να μπαίνουν ξανά νωθρά στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο, ο Ζοσέ Μουρίνιο προσπάθησε να τους αφυπνίσει και να τους τονίσει ότι το 2-0 δεν έλεγε τίποτα απολύτως αν κλείνονταν πίσω και έβρισκε τρόπο να δημιουργήσει κινδύνους η Τότεναμ. Η ομάδα του Ποκετίνο έφτασε το ποσοστό κατοχής της μπάλας μέχρι και στο 68% στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και οι «μπλε» δεν... ξυπνούσαν με τίποτα. Δεν είχαν τρόπο να επιτεθούν, έδειχναν να συμβιβάζονται με αυτό το 2-0 και οι φιλοξενούμενοι είχαν καταλάβει ότι έπρεπε να επιτεθούν. Τελικά, γκολ ήρθε, αλλά ήταν ξανά από πόδια παίκτη της Τσέλσι, με τον Ρεμί που είχε αντικαταστήσει τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να γράφει με πλασέ το τελικό 3-0 στο 73ο λεπτό.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Φάμπρεγας (76' Όμπι Μίκελ), Όσκαρ, Αζάρ, Ντρογκμπά (67' Ρεμί), Μάτιτς, Γουίλιαν, Κέιχιλ (46' ΖΟυμά), Τέρι, Αθπιλικουέτα

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Βερτόνχεν, Κίρικες, Λένον (58' Τσαντλί), Λαμέλα (74' Σολδάδο), Κέιν, Φάτσιο, Έρικσεν, Ντέιβις, Μέισον (58' Παουλίνιο), Μπενταλέμπ

Keywords
Τυχαία Θέματα