Καφές: Με ίδια απόδοση και ίδιο ενθουσιασμό θα κερδίσουμε πάλι

17:57 7/5/2012 - Πηγή: AEK365

Στο match program του αγώνα ΑΕΚΠΑΟ μίλησε ο Παντελής Καφές και μίλησε στο τι πρέπει να έχει η ομάδα του για να κερδίσει το «τρυφύλλι», όπως έγινε και τον Μάρτιο με το 2-0 στο ΟΑΚΑ. Ο αρχηγός της ΑΕΚ μίλησε επίσης για την καριέρα του, την εθνική και τις συμβουλές του στους νεαρούς παίκτες.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

1. Στα 15

χρόνια που αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο είχες ποτέ μια τόσο δύσκολη χρονιά σε όλα τα επίπεδα όπως τη φετινή;
«Κάποιες χρονιές στον ΠΑΟΚ ήταν το ίδιο δύσκολες αλλά θυμάμαι ότι όπως και τότε έτσι και τώρα οι παίκτες προσπαθούσαν να κάνουν το καθήκον τους με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είναι εύκολο αυτό όταν υπάρχει αβεβαιότητα και προβλήματα. Μπορεί να δημιουργηθούν θέματα στα αποδυτήρια και αυτό να επηρεάσει την απόδοση. Εμείς φέτος σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ομάδα κυρίως εξωαγωνιστικά καταφέραμε να μπούμε στα play-off, αν και όχι με τις καλύτερες προοπτικές γιατί ξεκινάμε με αρκετούς βαθμούς διαφορά. Ωστόσο θα παλέψουμε σε αυτά τα έξι παιχνίδια για τις όποιες πιθανότητες έχουμε και θεωρώ ότι το πρώτο ματς στην Τούμπα θα είναι σημαντικό για τη μετέπειτα πορεία».

2. Ως ένας από τους λίγους παίκτες που έχουν συμμετάσχει σε όλα τα play-off από το 2007-08 έως σήμερα συμφωνείς με τη διαδικασία;
«Δε συμφωνώ με τη διαδικασία σε καμία περίπτωση, χώρια του ότι είναι επίπονη με έξι συνεχόμενα παιχνίδια σε πολύ λίγες ημέρες. Επίσης, θα θεωρούσα πιο δίκαιο να συμμετείχαν όλες οι ομάδες της κορυφής και να μην εξαιρείται ο πρωταθλητής, ώστε να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να διεκδικούν όλοι ισάξιους στόχους».

3. Θεωρείς ότι η ομάδα μπορεί να πάρει τη δεύτερη θέση ή ο ρεαλιστικός στόχος είναι το «καλό» εισιτήριο του Europa League;
«Εμείς έχουμε ως στόχο να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε σε αυτή τη διαδικασία και να διεκδικήσουμε τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως προανέφερα, το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό λόγω και της διαφοράς και με ένα θετικό αποτέλεσμα μπαίνουμε δυνατά στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Αντιστοίχως, με ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην έδρα του ΠΑΟΚ τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα».

4. Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το αποψινό ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό;
«Είναι πάντα αμφίρροπο ένα ντέρμπυ και στις δύο φετινές αναμετρήσεις μας είχαμε από μια νίκη. Πιστεύω ότι αν δείξουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και πιάσουμε εξίσου καλή απόδοση με το τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι θα καταφέραμε να κερδίσουμε».

5. Σε προβληματίζει η παράδοση που δείχνει ότι η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει ποτέ τους πράσινους στα play-off;
«Σε καμία περίπτωση. Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, παίζουμε στην έδρα μας και αποδείξαμε στα μεταξύ μας παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ότι δεν είμαστε κατώτεροι. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχουμε σταθερότητα στην απόδοσή μας και κάποιες στιγμές δείχνουμε ικανοί για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο».

6. Τι συμβουλές δίνεις στους νεαρούς συμπαίκτες σου
Keywords
Τυχαία Θέματα