Ιστορική «κωλοτούμπα» των ΗΠΑ

19:11 21/12/2011 - Πηγή: AEK365

Έκπληξη και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν που οι Ταλιμπάν δεν είναι εχθροί της Αμερικής. Στην προσπάθεια της να κλείσει το μέτωπο στο Αφγανιστάν η κυβέρνηση Ομπάμα προχώρησε σε αυτή την ακατανόητη δήλωση που φυσικά έχει δημιουργήσει το εύκολο ερώτημα ποιους τελικά πολεμούσαν εδώ και δέκα χρόνια οι ΗΠΑ και ποιος ήταν ο εχθρός.

«Κοιτάξτε οι Ταλιμπάν συγκεκριμένα δεν ο εχθρός μας. Αυτός είναι κριτικής

σημασίας. Δεν υπάρχει ούτε μια δήλωση που να έχει κάνει ο πρόεδρος που να λέει ότι οι Ταλιμπάν είναι οι εχθροί μας γιατί απειλούν τα συμφέροντα μας» δήλωσε ο Μπάιντεν και τόνισε πως σκοπός τους είναι να πείσουν τους Ταλιμπάν να προχωρήσουν σε συμφιλίωση με τις ΗΠΑ και να κόψουν τους δεσμούς με την Αλ Κάιντα και όποια άλλη τρομοκρατική οργάνωση. «Δεν εισβάλαμε στο Αφγανιστάν Δεν στείλαμε στρατό εκεί γιατί ηγούνταν οι Ταλιμπάν. Αυτοί ήταν ήδη στην ηγεσία. Πήγαμε στο Αφανιστικά γιατί η Αλ Κάιντα είχε εξαπολύσει επίθεση από εκεί προς εμάς» ανέφερε ολοκληρώνοντας ο Μπάιντεν.

Έχοντας χάσει τον πόλεμο και με τους Ταλιμπάν να έχουν ανακτήσει τον έλεγχο της χώρας οι ΗΠΑ προχωρούν σε μια ιστορική «κωλοτούμπα» θέλοντας να κλείσουν το θέμα ζέχνοντας βέβαια τους χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες τους στη μάχη με τους Ταλιμπάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα