Ισραηλινός αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί

16:02 23/7/2012 - Πηγή: AEK365

Άλλος ένας Ισραηλινός, ο τρίτος κατά σειρά τις τελευταίες εβδομάδες, αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί την Κυριακή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο άνδρας, περίπου 50 ετών, περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Οφακίμ στο νότιο Ισραήλ, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Αστυνομικοί «τον έπιασαν αμέσως» και τον εμπόδισαν να αυτοπυρποληθεί, πρόσθεσε ο Ρόζενφελντ. Ο άνδρας δεν έχει εμφανή τραυματισμό αλλά εστάλη σε κοντινό νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο Ρόζενφελντ είπε ότι κίνητρο του άνδρα είναι

τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Την Κυριακή ένας ανάπηρος Ισραηλινός βετεράνος του στρατού αυτοπυρπολήθηκε σε μια στάση λεωφορείου στην πόλη Γιεχούντ, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Ο Ακίβα Μαφάι -καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα- νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με εγκαύματα στο 80% του σώματός του, αφού περιλούστηκε με βενζίνη και έβαλε φωτιά έπειτα από μια διένεξη με τις αρχές για τα επιδόματα αναπηρίας και στέγασης.

Η νέα απόπειρα σημειώθηκε 10 ημέρες αφού ο πρώτος διαδηλωτής, ο Μοσέ Σιλμάν, αυτοπυρπολήθηκε σε μια διαδήλωση στο Τελ Αβίβ εναντίον του υπερβολικού κόστους στέγασης και ζωής στο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για μια «μεγάλη προσωπική τραγωδία».

Keywords
Τυχαία Θέματα