Δήμας: Δεν το βάζουμε κάτω

15:52 23/7/2012 - Πηγή: AEK365

Έστω και την τελευταία στιγμή η ελληνική άρση βαρών θα εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με τον Πύρρο Δήμα να υποστηρίζει πως παρά τα οικονομικά προβλήματα οι Έλληνες αθλητές και ο ίδιος ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας της άρσης βαρών δεν το βάζουν κάτω.

Σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής για το Λονδίνο, ο Πύρρος Δήμας τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που η άρση βαρών κατάφερε έστω και την τελευταία

στιγμή να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς. Θέλουμε να κάνουμε αργά βήματα και με προσοχή. Δεν μας βοηθάει η οικονομική κατάσταση που υπάρχει γενικά στη χώρα, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως -ειδικά η άρση βαρών- έχει υποστεί μεγάλες ζημιές κι έχει περάσει λαχτάρες τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μείνουμε όρθιοι. Πάμε με μεγάλες προσδοκίες για μετάλλια, αν και όλο τον προηγούμενο καιρό δεν είχαμε στήριξη. Εύχομαι αυτά τα παιδιά να κάνουν εκείνο που μπορούν κι εμείς από την πλευρά μας να μην τους φορτώνουμε ευθύνες".
Όσο για τις διαφορές που έχει η σημερινή εποχή με την εποχή που εκείνος αγωνιζόταν, ο Δήμας δήλωσε: "Όταν ήμουν εγώ αθλητής η ομοσπονδία είχε 3 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό. Είχαμε μήνες προετοιμασίας, συνεχή ταξίδια, μας προσφέρονταν τα πάντα από άποψη προετοιμασίας. Αυτή τη στιγμή, όμως, η ομοσπονδία δεν μπορεί να προσφέρει πάνω από 10 μέρες προετοιμασία στους αθλητές. Δεν γκρινιάζουμε, όμως, καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες και συνεχίζουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα