Ισοφάρισε ένα... αραχνιασμένο ρεκόρ

09:53 24/9/2012 - Πηγή: AEK365

Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ πρέπει να πανηγυρίσει όσο γίνεται πιο σύντομα μία νίκη στο πρωτάθλημα. Να "ξεκολλήσει" βαθμολογικά και να πάρει τα πάνω της. Κυρίως για την αγωνιστική ύπαρξή της, αλλά και να σταματήσουμε να κοιτάμε το παρελθόν, αναζητώντας την ίδια τραγική ΑΕΚ... Πριν 49 χρόνια ήταν ίδια η εικόνα. Σχεδόν ίδια βασικά.
Μετά την ήττα στο Ηράκλειο και το γεγονός ότι η ΑΕΚ

δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στις 4 πρώτες αγωνιστικές, η ομάδα ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ από το 1963! Και τότε η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τρεις ήττες και μία ισοπαλία στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές!

Υπάρχουν όμως δύο διαφορές, τότε με τώρα. Τότε η ΑΕΚ είχε περισσότερους πόντους (2 για την ακρίβεια), αφού ίσχυε το βαθμολογικό σύστημα 3-2-1 (το οποίο εφαρμόστηκε έως την περίοδο 1972-73). Επιπλέον, είχε αρχίσει τις υποχρεώσεις της με πρόγραμμα-βουνό και ηττήθηκε διαδοχικά στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ (1-0 εκτός), Ολυμπιακό (0-2 εντός) και Παναθηναϊκό (5-4 εκτός).

Στη συνέχεια ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (εκτός), ενώ δεν κέρδισε ούτε την πέμπτη αγωνιστική (0-0 εκτός με τον Ηρακλή). Η πρώτη της νίκη εκείνη τη σεζόν επιτεύχθηκε κόντρα στον Αρη στις 20 Οκτωβρίου 1963 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Τώρα ας ελπίσουμε η κατάρα να σπάσει στη Νέα Σμύρνη το Σάββατο κόντρα στον Πανιώνιο για την 5η αγωνιστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα