Ιράν: Φυλακίστηκαν επειδή χόρεψαν το «Happy» του Φάρελ Γουίλιαμς! (VIDEO)

10:20 21/5/2014 - Πηγή: AEK365

Το τραγούδι «Happy» του Φάρελ Γουίλιαμς έχει κατακτήσει φέτος, όλο τον κόσμο και φυσικά έχει φτάσει και στο Ιράν.

Εκεί, κάποιοι νέοι θέλησαν να τραγουδήσουν αυτό το χαρούμενο και αισιόδοξο κομμάτι, όμως το αποτέλεσμα μόνο χαρούμενο δεν ήταν...

Οι νεαροί από την Τεχεράνη δημιούργησαν με ένα iPhone ένα «σπιτικό» βίντεο με το δημοφιλές μουσικό κομμάτι στο οποίο οι ίδιοι, χόρευαν και τραγουδούσαν σε διάφορα μέρη το τραγούδι.

Στη συνέχεια, τα τρία αγόρια και τα τρία κορίτσια, ανάρτησαν το βίντεο στο YouTube.

Το βίντεο είδαν περισσότεροι από 200.000 πολίτες, όμως το είδαν και μέλη της κυβέρνησης με αποτέλεσμα οι νεαροί να τιμωρηθούν με φυλάκιση γιατί σύμφωνα με τις αρχές, έκαναν ένα «χυδαίο» βίντεο το οποίο, «προσβάλλει τη δημόσια αγνότητα»!

Σύμφωνα με έναν Ιρανό δημοσιογράφο που εργάζεται στις ΗΠΑ και ο οποίος μίλησε σε αμερικάνικα ΜΜΕ, το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν φορούσαν το χιτζάμπ αλλά και ότι χόρευαν όλοι μαζί, ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ίδιους.

Πάντως σε ένα βίντεο που προβλήθηκε στην ιρανική δημόσια τηλεόραση και κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, εμφανίζονται επτά άντρες και μία γυναίκα να ανακρίνονται για το εν λόγω ζήτημα, ενώ σύμφωνα με το BBC δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των συλληφθέντων καθώς εκτιμάται ότι είναι περισσότεροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα