ΗΠΑ:Στα ύψη οι πωλήσεις όπλων μετά το μακελειό στο Κολοράντο

15:07 25/7/2012 - Πηγή: AEK365

Πανικόβλητοι έτρεξαν να αγοράσουν όπλα οι Αμερικάνοι την επόμενη μέρα από την επίθεση του Τζέιμς Χολμς στην κινηματογραφική προβολή του Μπάτμαν στην πόλη Ορόρα του Κολοράντο που στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα.

Στις τρεις ημέρες που ακολούθησαν το μακελειό οι αιτήσεις για τους ελέγχους που απαιτούνται για τη νόμιμη αγορά όπλου σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 43% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αρμόδια Αρχή του Κολοράντο, 880 άνθρωποι είχαν καταθέσει αίτηση για την έγκριση της αγοράς

όπλου την Παρασκευή 13 Ιουλίου, επισημαίνει σχετικά το BBC.

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, την ημέρα μετά το περιστατικό, ο αριθμός έφθανε τους 1.216 και το Σάββατο προστέθηκαν άλλοι 1.243. Συνολικά 2.887 έλαβαν έγκριση για την αγορά όπλου εκείνο το Σαββατοκύριακο, αύξηση της τάξης του 43,5% συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο.

Οι πυροβολισμοί στον κινηματογράφο της Ορόρα κατά την προβολή του νέας ταινίας του Μπάτμαν προκάλεσαν το θάνατο 12 ανθρώπων και των τραυματισμό 58. Είκοσι εκ των τραυματιών παραμένουν στο νοσοκομείο.

Την προσεχή Δευτέρα πρόκειται να απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες στον δράστη του μακελειού στο Ντένβερ. Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι ο Χολμς είχε αγοράσει νόμιμα τα όπλα του και τα χιλιάδες πυρομαχικά με τα οποία είχε παγιδεύσει το διαμέρισμά του.

Το αρμόδιο γραφείο ερευνών του Κολοράντο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πόσοι εξ αυτών αγόρασαν όπλο, όμως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης όπλων ανέφεραν πως κατεγράφη μεγάλη άνοδος στις πωλήσεις.

«Αυτό που λένε είναι ότι θέλουν να έχουν μία ευκαιρία. Θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να υπερασπίσουν τον εαυτό και την οικογένειά τους εάν βρεθούν σε μία αντίστοιχη κατάσταση με αυτή στον κινηματογράφο» δήλωσε στην εφημερίδα Denver Post ιδιοκτήτης οπλοπωλείου.

Υπάλληλος του καταστήματος ανέφερε ότι μια ουρά 20 ατόμων περίμενε έξω από το κατάστημα το πρωινό μετά το περιστατικό...

Keywords
Τυχαία Θέματα