Ηδονή για την θεία δίκη

22:19 14/2/2013 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32"

ΛΕΒΑΝΤΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 3-0

ΓΗΠΕΔΟ: Θιουτάτ ντε Βαλένθια

Με ένα τρόπο που έχει μάθει πολύ καλά τα τελευταία 16 χρόνια στην Ελλάδα, μόνο που αυτή την φορά ήταν το... θύμα, υπέστη ο ΟΣΦΠ την ήττα - αποκλεισμό από την Λεβάντε με 3-0. Με ένα έντονα αμφισβητούμενο πέναλτι που κόστισε την αποβολή του Αμπντούν και με άλλο ένα πέναλτι αλά... Παπουτσέλη άνοιξε ο δρόμος για τους Ισπανούς που φόρτωσαν με τρία γκολ την εστία του Μέγερι κάνοντας την ρεβάνς σχεδόν τυπική υπόθεση αφού θα πρέπει να φάνε τέσσερα γκολ χωρίς να βάλουν κανένα στην ρεβάνς για να αποκλειστούν από την ομάδα του Μίτσελ που έκανε τραγικό Ευρωπαϊκό ντεμπούτο. Βέβαια όπως θα έλεγαν και οι Ολυμπιακοί σε παρόμοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα η Λεβάντε ήταν πολύ καλύτερη και δεν χρειαζόταν την βοήθεια της διαιτησίας ενώ ο Γκράφε δεν είχε πρόθεση να ευνοήσει τους Ισπανούς αλλά απλά είναι... κακός διαιτητής. Και βέβαια το μπάτζετ της Λεβάντε είναι μεγαλύτερο οπότε καλό θα είναι ο Μαρινάκης να φτιάξει ομάδα και να μην ψάχνει δικαιολογίες στην... διαιτησία.

Οι Ισπανοί απείλησαν μόλις στο 5ο λεπτό με τον Ρίος να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά όμως η Λεβάντε βγήκε ιδανικά στην αντεπίθεση με τον Ρίος να αδειάζει δύο αμυντικούς και με πλασέ να κάνει το 1-0. Από εκεί και πέρα το ματς έγινε κακό μέχρι τη φάση του 28' όταν ο Πέδρο Λόπεθ πέρασε τον Αμπντούν και αυτός τον βρήκε με το πόδι μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και έδειξε κόκκινη στον Αμπντούν που ήταν η δεύτερη και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια. Ο Μάρτινς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε την μπάλα άουτ με τον Ολυμπιακό να γλιτώνει το δεύτερο γκολ. Στο 39' ο Λόπεθ μπήκε και πάλι από δεξιά με τον Χολέμπας να τον ανατρέπει οριακά εκτός περιοχής και τον διαιτητή να σφυρίζει και πάλι πέναλτι. Ο Μπαρκέρο εκτέλεσε αυτή τη φορά και δεν άφησε περιθώρια στον Μέγιερι κάνοντας το 2-0. Στο 43' ο Μανωλάς έπεσε με εντυπωσιακό τρόπο ελπίζοντας να πάρει πέναλτι αλλά τελικά πήρε μόνο κίτρινη για θέατρο.

Πρώτη φάση στην επανάληψη ένα σουτ του Ρίος στο 49' που εξουδετέρωσε εύκολα ο Μέγιερι ενώ τρία λεπτά μετά ο μεσοεπιθετικός της Λεβάντε από καλή θέση δεν βρήκε στόχο. Στο 56' όμως ο Μάρτινς εξέθεσε την άμυνα του Ολυμπιακού (όχι ότι ήταν δύσκολο όπως αγωνιζόταν) και με πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μέγιερι για να γράψει το 3-0. Τρία λεπτά μετά ο Φέισα έκανε το σουτ με τον Νάβας να διώχνει σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του ο Μανωλάς έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 72' ο Ρούμπεν βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μετά την προσπάθεια του Μάρτινς αλλά πλάσαρε άουτ. Ο Τζιμπούρ στο 87' κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού. Στις καθυστερήσεις το σουτ του Μανιάτη δυσκόλεψε τον Νάβας και στη συνέχεια της φάσης ο Βάλντο εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει τον Μέγιερι.

ΛΕΒΑΝΤΕ (Ιγκάθιο Μαρτίνεθ): Νάβας, Πέδρο Λόπεθ, Ναβάρο, Ροδάς, Χουανφράν, Ιμπόρα, Ντιόπ (60'Μίτσελ), Ριός (67'Βάλντο), Μπαρκέρο, Ρούμπεν Γκαρθία, Μάρτινς (82'Ακουαφρέσκα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Φέισα, Μοντέστο (46'Γκρέκο), Μασάντο (75'Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (59'Μήτρογλου), Αμπντούν, Τζεμπούρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα