Η Βόρειος Κορέα πίσω από την ειδυλλιακή της εικόνα (ΦΩΤΟ)

20:54 9/5/2014 - Πηγή: AEK365

Είναι πολύ λίγες οι φορές που ο δυτικός κόσμος μπορεί να ρίξει μια ματιά στο τι πραγματικά συμβαίνει στη Βόρειο Κορέα πέρα από τα όσα παρουσιάζουν τα επίσημα ΜΜΕ της χώρας.

Ο Γάλλος φωτογράφος Ερίκ Λαφόρζ, όμως μας αφήνει να πάρουμε μια γεύση από το εσωτερικό της χώρας, την οποία ο ίδιος αποκαλεί «κράτος των απατεώνων».

Παιδιά που εργάζονται στα χωράφια και άνθρωποι υποσιτισμένοι συνθέτουν λίγα μόνο από τα πλάνα που έχει τραβήξει ο φωτογράφος.

Μάλιστα,

μετά από αυτό, ο Λαφόρζ είχε συλληφθεί από τις Αρχές της Βορείου Κορέας και του απαγορεύτηκε εφόρου ζωής να ξαναμεταβεί εκεί, ενώ του ζητήθηκε να διαγράψει όλες τις φωτογραφίες που είχε στη φωτογραφική του μηχανή .

Εκείνος υπάκουσε και τις διέγραψε όλες από τη μηχανή του. Είχε όμως κρατήσει πολλές στην κάρτα μνήμης του κινητού του με αποτέλεσμα τώρα να έρχονται στο φως αυτές οι εικόνες.

«Κάθε επισκέπτης έχει προειδοποιηθεί να μην τραβήξει φωτογραφίες χωρίς τη συγκατάθεση των οδηγών, μόλις φτάσουν στην Πιονγιάνγκ», εξηγεί ο Λαφόργκ. «Αλλά στην πραγματικότητα, είναι αδύνατο για αυτούς να παρακολουθούν τα πάντα, ειδικά όταν ταξιδεύουν με ομάδες τουριστών.

«Επιμένουν ότι δεν μπορούμε να τραβάμε φωτογραφίες από οτιδήποτε έχει να κάνει με στρατιώτες η με φτώχεια, ακόμα και όταν τους εξηγείς ότι φτώχεια υπάρχει σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στη Γαλλία», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα