Η Τρόικα έβαλε «στο μάτι» τους μισθούς 9500 κληρικών!

18:23 13/7/2013 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αποκαλύπτει πως στις συναντήσεις που είχαν την περασμένη εβδομάδα με κυβερνητικά στελέχη, οι εκπρόσωποι της Τρόικας επανέλαβαν την πρόταση τους σύμφωνα με την οποία το κράτος θα πρέπει να σταματήσει να πληρώνει τη μισθοδοσία των ιερέων ή στην καλύτερη περίπτωση να την μοιραστεί με την Εκκλησία.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τα ταμεία του Κράτους θα εξασφαλίσουν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ, αφού θα «απολύσει» ουσιαστικά τους περίπου 9.500 κληρικούς όλων των

βαθμίδων που υπηρετούν στην Ελλάδα.
Σημειώνεται πως οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν καταθέσει την ίδια πρόταση και το 2011 στην κυβέρνηση Παπανδρέου ενώ ενήμεροι για την πρόταση αυτή είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσο και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Γερμανός υπουργός που θα επισκεφθεί την Αθήνα για λίγες ώρες την ερχόμενη εβδομάδα, έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ο οποίος το έχει δεχθεί. Βέβαια κανείς δεν περιμένει από τον Γερμανό Υπουργό να θέσει στον Αρχιεπίσκοπο θέμα μισθοδοσίας των Ελλήνων Κληρικών, όμως σε κάθε περίπτωση μετά την αποκάλυψη αυτή, η συνάντηση των δυο ανδρών λαμβάνει άλλο χαρακτήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα