«Η τραγωδία της αγαπημένης μου Ελλάδας»

09:14 21/5/2012 - Πηγή: AEK365

Τα τελευταία τριάντα χρόνια η Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ ("Το Νησί", "Ο γυρισμός") μένει μόνιμα στην Ελλάδα και σε άρθρο της στην εφημερίδα "Daily Telegraph" γράφει για την "τραγωδία της αγαπημένης μου Ελλάδας".
Όπως σημειώνει η συγγραφέας: "Το πάθος μου για την Ελλάδα άρχισε την πρώτη μέρα που πήγα εκεί για διακοπές πριν από 30 χρόνια και έχει γίνει πιο έντονο από ποτέ. Έχω πάει στο πάρτι που ήταν κάποτε η Ελλάδα.

Τώρα μοιράζομαι το hangover. Και είναι απελπιστικά οδυνηρό και λυπηρό".
Η Βικτόρια Χίσλοπ επισημαίνει πως ποτέ δεν περίμενε πως οι Έλληνες θα μείωναν τις εξόδους τους γιατί "δεν είναι στο DNA τους να μένουν μέσα". Στην συνέχεια του άρθρου της τονίζει: "Οι Έλληνες είναι ένας πολύ υπερήφανος λαός και νιώθουν ταπεινωμένοι από αυτό που τους έχει συμβεί. Τουλάχιστον μια φορά την ημέρα κάποιος θα αναφέρει το θέμα του χρέους αλλά και για το πόσα χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου".
Η Βρετανίδα συγγραφέας μεταφέρει μέσα από το άρθρο της την ανησυχία των Ελλήνων πολιτών για τις καταθέσεις της, παραδέχεται πως και η ίδια έχει αποσύρει κάποια χρήματα από τις ελληνικές τράπεζες και σημείωσε πως "οι περισσότεροι Έλληνες δεν κάνουν πλάκα με το ευρώ".
Τελειώνοντας το άρθρο της στην "Daily Telegraph", η Βικτόρια Χίσλοπ σημειώνει: "Ασυνήθιστο για Μάη μήνα, έβρεξε πολύ την περασμένη εβδομάδα. Από το μπαλκόνι μου, μπορούσα να δω το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας. Ύστερα από αρκετές ώρες ο κόσμος έφυγε και ξαφνικά βγήκε ένα ουράνιο τόξο στον αθηναϊκό ουρανό. Η Ελλάδα γέννησε το δράμα. Ελπίζω για το καλό όλων που ζουν σε αυτή την απίστευτη χώρα, το ουράνιο τόξο να είναι συμβολικό και σύντομα η Ελλάδα να βρει το χρυσό της λιμάνι".

Keywords
Τυχαία Θέματα