Μια ιστορία από τα συντρίμμια που συγκλονίζει

01:47 21/5/2012 - Πηγή: AEK365

Με πραγματικό θαύμα μοιάζει η ιστορία ενός πεντάχρονου κοριτσιού που σώθηκε από τα συντρίμμια του σεισμού, όταν πήρε κατά λάθος έναν γιατρό στη Νέα Υόρκη! Η πεντάχρονη Βιττόρια έμεινε εγκλωβισμένη στα συντρίμμια του σπιτιού της. Η μητέρα της, κατέφερε να βγει από το σπίτι και άρχισε να τηλεφωνεί σε όλους τους αριθμούς παροχής πρώτων βοηθειών της περιοχής με σημείο αναφοράς την κωμόπολη Φινάλε Εμίλια. Οι τηλεφωνικές συνδέσεις, όμως, ήταν εκτός λειτουργίας.

Τότε, απελπισμένη, προσπάθησε να μιλήσει στην καλύτερή της φίλη.

Έκανε λάθος, όμως, τον τελευταίο αριθμό και της απάντησε ένας άγνωστος. Ήταν ένας Ιταλός γιατρός που ζει στην Νέα Υόρκη.

Αφού άκουσε την έκκληση σε βοήθεια και κατάλαβε ότι η κατάσταση ήταν κάτι παραπάνω από κρίσιμη, ο γιατρός αυτός, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάλεσε αμέσως με το κινητό του την διεύθυνση αστυνομίας της Ρώμης.

Με την σειρά τους οι αστυνομικοί ειδοποίησαν τους πυροσβέστες της πόλης Μόντενα. «Τουλάχιστον το μισό σπίτι είχε γκρεμισθεί, από την κρεβατοκάμαρα της μικρής είχε μείνει όρθιος μόνο ένας τοίχος. Είδαμε όμως ότι εξείχε το κεφάλι της. Καταφέραμε να την απεγκλωβίσουμε, έστω και αν γίνονταν συνεχείς μετασεισμοί» διηγήθηκε ο πυροσβέστης Ματέο Μολεζίνι.

Η μικρή στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο,όπου πλέον βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα