Η ταινία της ημέρας...

16:37 28/9/2014 - Πηγή: AEK365

Ένα σπαραξικάρδιο μελόδραμα Μπολιγουντιανών διαστάσεων που συγκλονίζει. Μια ιστορία απονιάς, αδικίας, αφιλοτιμιάς και γενικά πολλών λέξεων με άλφα στερητικό. Πρόκειται για ρικέικ παλαιότερων φιλμ με το ίδιο θέμα και το ίδιο σενάριο. Κεντρικό πρόσωπο και τραγική φιγούρα ο νεαρός αυτοδημιούργητος Φαταούλ. Από τα μεροκάματα στο καρνάγιο γίνεται μεγιστάνας του πλούτου. Διδάσκοντας ήθος και με τον σταυρό στο χέρι στεριώνει μια αυτοκρατορία. Ο κόσμος είναι κακός όμως και η κοινωνία (γνωστή και ως παλιοκοινωνία) άδικη.

Το φιλμ

εστιάζει στη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται ο ανυποψίαστος Φαταούλ από αρτεμοματσικούς καταχθόνιους τύπους. Ένα γελαστό βράδυ η αυτοκρατορία του πρωταγωνιστή δέχεται μπαμπέσικη επίθεση. Ένας δικός του εργάτης ο Τάσος παρασυρμένος από τον ενθουσιασμό της στιγμής μαχαιρώνει πισώπλατα τον αμέριμνο Φαταούλ. Ακολουθούν στιγμές που κάνουν και τις πιο σκληρές καρδιές να ραγίσουν. Πληγωμένο θηρίο ο Φατάουλ ζητά τη στήριξη του πολύπειρου φίλου του Σάββα ο οποίος μαζί τον ταλαντούχο Βρετανό ηθοποιό Νον Πέιπερ δίνουν ένα οσκαρικό ρεσιτάλ ερμηνείας.

Η ταινία συγκλονίζει από την αρχή έως το τέλος. Μοναδικοί οι σουρεαλιστικοί μονόλογοι και οι δονκιχωτικές εξάρσεις απέναντι στον αόρατο εχθρό. Μαεστρικά καμουφλάρει το μελόδραμα και το μετατρέπει σε αγανάκτηση του άντρα που δεν αντέχει άλλο την αδικία. Όπως και στα προηγούμενα φιλμ του είδους οι ταινίες του Φαταούλ καταφέρνουν με μια δοκιμασμένη τεχνική να κατηγορήσουν αυτό που ακριβώς κάνουν και να παρουσιάσουν στο κοινό μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα μακριά από αλήθειες και γεγονότα που το μόνο που θα κατάφερναν θα ήταν να χαλάσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Τελικά στον νοήμονα θεατή μένει η γεύση πως ακόμα ένα μελόδραμα που επιχείρησε να εμφανιστεί ως κραυγή για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης κατέληξε σε σουρεαλιστική ταμτακική κωμωδία.

Παραγωγή-Σκηνοθεσία: Φαταούλ Φιλμς

Πρωταγωνιστούν: Ο Φαταούλ, ο Τάσος, ο Νον Πέιπερ, ο φίλος του Φαταούλ ο Σάββας, ο άπονος κόσμος, η κακία κοινωνία, οι χέιτερζ, οι ζηλιάρηδες.

Σκοτώστρας

Keywords
Τυχαία Θέματα