Η στιγμή με τα περισσότερα tweet στην ιστορία!

22:13 20/8/2013 - Πηγή: AEK365

Στην Ιαπωνία κατάφεραν να καταρρίψουν το ρεκόρ των περισσότερων twitter σε ένα δευτερόλεπτο, για ένα θέμα, ξεπερνώντας κατά πολύ τα προηγούμενα!

Αφορμή ήταν το κλασικό ιαπωνικό animation «Castle in the Sky» του Χαϊγιάο Μιγιαζάκι που προβλήθηκε στην ιαπωνική τηλεόραση στις 2 Αυγούστου. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει παράδοση όταν το φιλμ

προβάλλεται οι χρήστες να γράφουν στο twitter τη λέξη «Balse» που αναφέρεται σε ένα ξόρκι που γίνεται στην ταινία.

Το... έθιμο τηρήθηκε και αυτή τη φορά και οι 143.199 Ιάπωνες σε ένα μόνο δευτερόλεπτο κατάφεραν να ανεβάσουν στο Twitter το ίδιο hashtag για την ταινία και συγκεκριμένα στις 23:21:50 (ώρα Ιαπωνίας).

Την προηγούμενη φορά που είχε προβληθεί η ταινία, το 2011, είχαν ανέβει μόλις 11.349 tweets το δευτερόλεπτο, σπάζοντας τότε το προηγούμενο ρεκόρ των 8.868 tweets/ δευτερόλεπτο, τότε που η Μπιγιονσέ είχε ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της στα βραβεία του MTV.

Το Twitter αναφέρθηκε στο γεγονός και στο μπλογκ του τονίζοντας έχει εξελίξει το σάιτ από το 2010, όταν οι πάρα πολύ χρήστες προσπαθούσαν να «τουιτάρουν» κατά τους αγώνες του Μουντιάλ και δεν μπορούσαν καθώς το Twitter είχε μπλοκάρει.

Όπως αναφέρεται τώρα στο μπλογκ του Twitter, έχουν μάθει πια το μάθημά τους καλά και έχουν φτιάξει το σάιτ ώστε να αντέχει μεγάλο όγκο tweet σε αθλητικά γεγονότα, ανακοινώσεις εγκυμοσύνης διασημοτήτων και μελλοντικές προβολές του « Castle in the Sky»!

Keywords
Τυχαία Θέματα