Η ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ, το γήπεδο και το ΣτΕ

10:28 2/12/2014 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Για τα όσα έλεγαν οι παίκτες της ΑΕΚ μετά το άνετο πέρασμα και από την Πάτρα επί της Παναχαϊκής γράφει η εφημερίδα. Το δημοσίευμα τονίζει:
ΑΕΚ απέναντι στην Παναχαϊκή έκανε αυτό που έπρεπε και σε ένα βαθμό και αυτό που μπορεί, παίρνοντας τη νίκη με συνοπτικές διαδικασίες, απέναντι σε μια από τις

καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, που απέχει όμως έτη φωτός από την «Ένωση». Αν η ΑΕΚ είχε διαχειριστεί λίγο πιο προσεκτικά το ματς το σκορ θα ήταν και μεγαλύτερο, ωστόσο το σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί και αυτοί είναι ήδη στο σακούλι.

Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα είχαν ακούσει και διαβάσει πολλά αυτές τις μέρες για το εν λόγω ματς, τα οποία όμως όχι μόνο δεν τους επηρέασαν, αλλά αντίθετα τους έκαναν να το αντιμετωπίσουν με περισσότερη συγκέντρωση και πείσμα. Η ΑΕΚ δεν γινόταν να αφήσει έστω και βαθμό στην Πάτρα και αυτό ήταν κάτι που είχαν συζητήσει μεταξύ τους οι «κιτρινόμαυροι» νωρίτερα.

Μετά το ματς, αυτό που τόνιζαν οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» στις μεταξύ τους συζητήσεις ήταν πως απέδειξαν και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, πως δεν έχουν καμία σχέση με την κατηγορία, είναι απλά... περαστικοί και εφόσον παρουσιάζονται όπως πρέπει και μπορούν, δεν... βλέπουν κανέναν αντίπαλο! Και αυτή η εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, ήταν που τους έκανε να μην δώσουν βάση στον κάθε γραφικό, που προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα και να εξισώσει την ΑΕΚ με την... Παναχαϊκή, κάνοντας αυτά που όφειλαν στο γήπεδο και παίρνοντας τη νίκη.

Το 5Χ5 έχει ήδη επιτευχθεί και πλέον το σερί μπορεί όχι μόνο να διευρυνθεί αλλά να φτάσει ακόμα και στο απόλυτο νικών, με την ΑΕΚ να μην χάνει πουθενά ούτε βαθμό. Εκτός από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ πάντως, απόλυτη ικανοποίηση υπάρχει και στις τάξεις της διοίκησης. Δημήτρης Μελισσανίδης και Ντούσαν Μπάγεβιτς ικανοποιήθηκαν από την σοβαρότητα που δείχνει η ομάδα και το πρόσωπο που παρουσιάζει, καθώς βγάζει σιγά-σιγά στο γήπεδο την διαφορά της από τις υπόλοιπες ομάδες, που είναι μεγάλη.

Παράλληλα, υπάρχει η σιγουριά πως η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη, μιας και έπεται μεταγραφικό... ντεμαράζ τον Γενάρη, με παίκτες πρώτης γραμμής να ανεβάζουν επίπεδο το ρόστερ και την ΑΕΚ να έχει από φέτος, τη βάση της ομάδας που του χρόνου έρχεται στη Σούπερ Λιγκ για να την κατακτήσει".

SPORTDAY

Για τον Έλντερ Μπαρμπόσα γράφει με τη σειρά της η SD: "Σταρ εντός, αντιστάρ εκτός γηπέδων, ο Πορτογάλος".

LIVE SPORT

"Kρίνεται στο ΣτΕ", τονίζει η LS και προσθέτει: "Στις 6 Μαρτίου 2015 συζητείται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή 17 πολιτών κατά του νόμου που αφορά την "Αγιά Σοφιά" της ΑΕΚ".


GOAL

Για το γήπεδο γράφει και το Goal:"Οι 95 ημέρες που θα κρίνουν το όνειρο. Στην ΑΕΚ περιμένουν την άδεια και μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα. Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

"Στη δημοσιότητα ήρθε χθες το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου της αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει 17 κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Ιωνίας και Νέας Χαλκηδόνας κατά του νόμου που αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Η υπόθεση ορίστηκε να συζητηθεί απευθείας στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 6 Μαρτίου 2015 με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Χρήστο Ντουχάνη.

Οπως είχατε ενημερωθεί, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Σωτήρης Ρίζος, έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση. Ιδιαίτερα σημαντικό (και πιθανότατα θετικό για την ΑΕΚ, υπό την έννοια πως δεν θα διαιωνίζεται αυτή η υπόθεση) είναι πως η υπόθεση θα συζητηθεί απευθείας στην Ολομέλεια, ώστε να μη χαθεί χρόνος και να υπάρξει άμεση έκβαση. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί, καθώς θα κριθεί οριστικά και αμετάκλητα το κατά πόσον η ΑΕΚ μπορεί να χτίσει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρέπει να σημειωθεί πως νομικοί κύκλοι επισήμαναν χθες στο «Goal» με απόλυτο τρόπο πως η ΑΕΚ μπορεί να προχωρήσει σε έργα μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης. Από τη στιγμή που θα πάρει την οικοδομική άδεια -και εφόσον δεν υπάρξει νέα προσφυγή κατά κάποιας διοικητικής πράξης- η Ενωση μπορεί να προχωρήσει σε έργα.

Η συζήτηση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα στην υπόθεση και η ΑΕΚ μπορεί να προχωρήσει στην εξέλιξη των εργασιών, δείχνοντας πως εκείνη έχει τη δυνατότητα να χτίσει. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως από τη συζήτηση της υπόθεσης θα υπάρξει οριστική απόφαση σε διάστημα 3-4 μηνών. Ιδιαίτερα σημαντικές στη διαδικασία μπορεί να είναι οι παρεμβάσεις που θα υπάρξουν από τον δήμο και την περιφέρεια, ως άμεσα εμπλεκόμενους στην υπόθεση, και η στάση που θα κρατήσουν υπέρ ή κατά του έργου (φαίνεται πάντως πως η στάση του Βασιλόπουλου θα είναι αρνητική). Αν και είναι εξαιρετικά αβέβαιο να υπάρξει κάποια εκτίμηση για την απόφαση που θα λάβει η Ολομέλεια του ΣτΕ (ιδιαίτερα άτεγκτη και αποφασιστική σε θέματα που αφορούν ρυμοτομικούς, πολεοδομικούς κανόνες και θέματα αναδάσωσης), υπάρχουν κάποιες σκέψεις για την προσφυγή. Οταν για παράδειγμα γίνεται θέμα για τις εμπορικές χρήσεις, όταν το νέο γήπεδο περιλαμβάνει μόνο καφέ, εστιατόριο και... κουρείο.

Οταν υπάρχει θέμα αλλαγής της χρήσης σε επαγγελματικό γήπεδο, από τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς το γήπεδο της ΑΕΚ ήταν αμιγώς ποδοσφαιρικό επί δεκαετίες. Και βέβαια υπάρχουν απαντήσεις από την ΑΕΚ σε δημόσιες τοποθετήσεις στην παραχώρηση έκτασης. Στην ΑΕΚ ενημερώθηκαν χθες για το κείμενο της προσφυγής, θα μελετήσουν όσα αναφέρονται και τη σχετική νομοθεσία και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν και θα σχηματίσουν παράλληλα τη νομική τους θωράκιση".

Keywords
Τυχαία Θέματα