«Η πορεία του μαλαισιανού αεροπλάνου άλλαξε μέσω υπολογιστή»

09:39 18/3/2014 - Πηγή: AEK365

Οι New York Times δημοσιεύουν σήμερα ότι η αλλαγή της προγραμματισμένης του πορείας του εξαφανισμένου αεροπλάνου έγινε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, πιθανότατα μέσα από το πιλοτήριο. Η εφημερίδα επικαλείται μάλιστα ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους που είναι επικεφαλής των ερευνών.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, αυτό έγινε με την πληκτρολόγηση ενός κωδικού επτά ή οκτώ ψηφίων απευθείας στο σύστημα διαχείρισης πτήσης από τον υπολογιστή που κατευθύνει το αεροπλάνο από σημείο σε σημείο και

που προσδιορίζεται το σχέδιο πτήσης που υποβάλλεται πριν από μια πτήση. Δεν είναι σαφές εάν η πορεία του αεροσκάφους επαναπρογραμματίστηκε πριν ή μετά την απογείωση.

Αυτό οδηγεί και πάλι τις έρευνες στον πιλότο και τον συγκυβερνήτη του Boeing μιας και έρχεται να συμπληρώσει την θεωρία των αρχών της Μαλαισίας πως το αεροπλάνο έχει επίτηδες κατευθυνθεί σε αλλαγή πορείας.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας εξετάζει το σενάριο το αγνοούμενο Boeing 777 να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν και να έχει μεταφερθεί σε περιοχή μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν. Στόχος, οι ισλαμιστές να μετατρέψουν το αεροσκάφος σε ιπτάμενη βόμβα τύπου για χτύπημα που θυμίζει 11η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς τηλεφωνικά λέγοντας πως μόνο στα όνειρά τους θα μπορούσαν να έχουν στην κατοχή τους ένα τέτοιο αεροσκάφος και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα