«Η πιο μαύρη μέρα για τα σπορ στην Αυστραλία»

18:07 7/2/2013 - Πηγή: AEK365

Ένα οργανωμένο δίκτυο ντόπινγκ που δρούσε στην Αυστραλία αποκάλυψε η κυβέρνηση της χώρας και καλεί τους εμπλεκόμενους να δώσουν οικειοθελώς στοιχεία στις αρχές. «Τα ευρήματα είναι σοκαριστικά και θα προκαλέσουν αηδία στους Αυστραλούς φιλάθλους» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Τζεισον Κλερ.

«Δεν είναι μόνο απάτη, αλλά είναι κάτι χειρότερο. Είναι απάτη με τη βοήθεια εγκληματιών στην οποία μετείχαν πολλοί αθλητές από πολλά σπορ».

Σύμφωνα με τα στελέχη της επιτροπής, οι σχέσεις μεταξύ αθλητών και εγκληματιών, (ειδικά στις περιπτώσεις που οι αθλητές αγωνίζονται

σε επαγγελματικό επίπεδο) τους κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους και επικίνδυνους στο να υποκύψουν στο «στήσιμο» ενός αγώνα. Ωστόσο με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές , μόνο μια περίπτωση «στημένου» έχει προκύψει.

Στο κύκλωμα, όπως είναι επόμενο, μετείχαν επίσης προπονητές αλλά και γιατροί οι οποίοι φρόντιζαν για το «ντοπάρισμα» ολόκληρων ομάδων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χορηγούσαν ουσίες που ακόμη δεν έχουν εγκριθεί για ανθρώπινη χρήση.

«Δεν είναι απλά μια μαύρη μέρα για τον αθλητισμό στην Αυστραλία. Είναι η πιο μαύρη μέρα στον αυστραλιανό αθλητισμό» τόνισε ο επικεφαλής της επιτροπής καταπολέμησης ντόπινγκ (ASADA) Ρίτσαρντ Ινγκς.

Η υπουργός αθλητισμού της Αυστραλίας Κειτ Λάντι προανήγγειλε τη θέσπιση αυστηρότερων νόμων προειδοποιώντας πως θα ανακαλυφθούν όλοι οι ένοχοι. «Αν θέλετε να ντοπαριστείτε και να «κλέψετε», θα σας πιάσουμε. Αν θέλετε να «στήσετε» κάποιο ματς, θα σας πιάσουμε. Όπως βλέπετε και από το πόρισμα της έρευνας είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε και να κυνηγήσουμε όσους ντοπάρονται και κλέβουν» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα