Η παρέα του Φαλκάο, οι «ελέφαντες» του Ντρογκμπα και οι «σαμουράι»

20:32 6/12/2013 - Πηγή: AEK365

Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία είναι οι αντίπαλοι της Εθνική μας. Καλές ομάδες και οι τρεις που όμως δεν αποτελούν φόβητρο. Σύνολο οι Ιάπωνες, ομάδες προσωπικοτήτων οι Κολομβιανοί και οι Αφρικάνοι.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες φάσεις της ποδοσφαιρικής της ιστορίας. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής με 30 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αργεντινή. Με προπονητή των Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν έχει βρει την υγειά. Ο Αργεντίνος είχε οδηγήσει την εθνική της χώρας

του στο Μουντιάλ της Γερμανίας με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα. Στην ομάδα κυριαρχεί η προσωπικότητα του Φαλκάο ο οποίος μαζί με τους Ροντρίγκες, Μαρτίνες και Μπακά δημιουργούν μια επίθεση-φωτιά. Πάει στο Μουντιάλ με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες και ελπίζει να ξορκίσει το φάντασμα του 1994 που πάλι είχε εξαιρετική ομάδα αλλά απέτυχε παταγωδώς. Αδύναμο της σημείο η άμυνα και η πειθαρχία ενώ δεν διαθέτει και τη φιλοσοφία νικητή.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Κλασική αφρικανική δύναμη, μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, ομάδες της ηπείρου. Πέρασε στα πλέι οφ με τη Σενεγάλη με νίκη 3-1 και ισοπαλία 1-1. Πρόκειται για πολύ έμπειρη ομάδα που παίζει χρόνια μαζί. Ντρογκμπά, Τουρέ και Ζερβίνιο είναι οι παίκτες που ξεχωρίζουν. Η ηλικία όμως έχει αρχίσει να φαίνεται με την ομάδα να μην είναι τόσο φρέσκια όσο παλιότερα. Έχει θέμα στη θέση του τερματοφύλακα και γενικότερα δεν έχει καταφέρει ποτέ να σταθεί στο ύψος των ικανοτήτων της. Πάντως είναι μια ομάδα που ειδικά επιθετικά μπορεί να σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Προπονητής ο άπειρος Σαμπρί Λαμουσί.

ΙΑΠΩΝΙΑ
Μόνιμη των Παγκοσμίων Κυπέλλων έχει γίνει η Ιαπωνία. Μια από τις πιο σοβαρές ασιατικές ομάδες. Βασίζεται στο αδιάκοπο της τρέξιμο και στην ομαδικότητα. Υπό τις οδηγίες του βετεράνου Αλμπέρτο Τζεκαρόνι πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία στα προκριματικά. Στον Β' όμιλο αναδείχθηκε πρώτη με 17 βαθμούς και μόλις μια ήττα αφήνοντας δέυτερους τους Αυστραλούς. Χόντα, Καγκάβα και Οκαζάκι είναι οι κορυφαίοι παίκτες με τον έμπειρο Μαέντα να αποτελεί πάντα αξιόπιστη λύση στην επίθεση. Με τον Τζακερόνι παίζει σφιχτά και δείχνει ικανή να κάνει ζημιές. Πρόβλημα της και πάλι οι περιορισμένες τις δυνατότητες που δεν τις έχουν επιτρέψει να πετύχει κάτι μεγάλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα