Η Νικόλ Κίντμαν εντυπωσιάζει στο Φεστιβάλ του Βερολίνου

23:37 6/2/2015 - Πηγή: AEK365

Το 65ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου άνοιξε τις πύλες του με τη νέα ταινία της Ζιλιέτ Μπινός, Nobody Wants the Night, μία περιπέτεια που εκτυλίσσεται στην Γροιλανδία, η οποία μάλλον δεν ενθουσίασε.

Στη συνέχεια όμως η ταινία «Queen of the Desert» που παρουσιάζει τη ζωή της Γερτρούδης Μπελ έκλεψε την παράσταση κυρίως για την ερμηνεία της Νικόλ Κίντμαν ως Μπελ, τη διάσημη ιστορικό, συγγραφέα και μέλος

των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας.

Ο Βέρνερ Χέρτσογκ επιστρέφει στη μυθοπλασία μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, στη διάρκεια των οποίων ασχολήθηκε με το ντοκιμαντέρ και εκτός από την Κίντμαν σκηνοθετεί ανάμεσα σε άλλους τους Τζέιμς Φράνκο και Ρόμπερτ Πάτινσον.

Στο Φεστιβάλ προβάλλεται και η νέα ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί. Το ιρανικό καθεστώς έχει απαγορεύσει στον σκηνοθέτη να γυρίζει ταινίες, αλλά ο ίδιος βρίσκει ευφάνταστους τρόπους να παρακάμπτει την απαγόρευση.

Η προηγούμενη ταινία του Closed Curtain γυρίστηκε στο σπίτι του, στη διάρκεια του κατ' οίκον περιορισμού του, ενώ η τωρινή, το Taxi, ο ίδιος αναλαμβάνει ρόλο «ταξιτζή» και ηθοποιοί, γνωστοί και φίλοι μπαίνουν στο αμάξι του και δείχνουν όψεις της σύγχρονης Τεχεράνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα