Η νέα κυβέρνηση

14:25 11/11/2011 - Πηγή: AEK365

Ολοκληρώνεται το παζλ της νέα κυβέρνησης ενώ ήδη πολλοί έχουν λάβει το τηλεφώνημα για να ενημερωθούν. Αναλυτικά λοιπόν έχουμε για το νέο σχήμα. Στο υπουργείο Υγείας, ζητήθηκε στον Α. Λοβέρδο να μείνει αλλά να αλλάξουν οι υφιστάμενοί του. Εκεί, ο κ. Λοβέρδος απάντησε στον πρωθυπουργό πως δεν θα το επιθυμούσε καθώς η επιτυχία του υπουργείου οφείλεται

στην δουλειά όλων τους. Το υπ. Μεταφορών αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης από το ΛΑΟΣ.

Όλα δείχνουν ότι παραμένουν στα υπουργεία του ο κ. Χρυσοχοϊδης(Ανάπτυξης) και η κα Διαμαντοπούλου(Παιδείας). Το όνομα του κ. Θεόδωρου Βάρδα (σύμβουλος του Α.Σαμαρά) ακούγεται για υφυπουργού υπο τον κ. Χρυσοχοϊδη.

Οι ίδιες πληροφορίες τοποθετούν σε θέση αναπληρωτή υπουργού Παιδείας τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Α.Σαμαρά.

Για την θέση του υπουργού Αμυνας φέρεται να έχει κλειδώσει ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος με επιστολή του στον κ. Πετσάλνικο υπέβαλλε την παραίτησή του και την θέση του καταλαμβάνει η Ελενα Κουντουρά.

Ο κ.Αβραμόπουλος παραιτήθηκε γιατί δεν θέλουν στη ΝΔ να είναι κοινοβουλευτικός μέλος της κυβέρνησης αφού έτσι θα θεωρηθεί συγκυβέρνηση και αυτόματα αναγορεύεται ως αξιωματική αντιπολίτευση το ΚΚΕ.

Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας φέρεται να είναι ο κ. Γιάννης Ραγκούσης. Επίσης, άλλες πληροφορίες, φέρουν τον κ. Παναγιώτη Καράμπελα πρωην αρχηγό του ΓΕΣ για την θέση του υφυπουργού Αμυνας.

Ο κ. Σταύρος Δήμας αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών με αναπληρωτή του το νυν υπουργό Σταύρο Λαμπρινίδη μετά από αίτημα και του Γ. Παπανδρέου καθώς ο κ. Λαμπρινίδης το καλοκαίρι εγκατέλειψε την θέση του στις Βρυξέλλες για να αναλάβει το υπουργείο.

Στη θέση μετά από απαίτηση και πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο καθώς πρέπει να υπάρξει συνέχεια στο οικονομικό έργο, θα παραμείνει και φαίνεται πως ήδη κλείδωσε ο κ. Βενιζέλος.

Aναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά Ι. Μουρμούρας, ενώ παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών και ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Τ΄λος ια το υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται το όνομα του Τάσου Γιαννίτση. Η Φώφη Γεννηματά μετακινείται από το υπουργείο Παιδείας ως υφυπ. Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα