«Η μουσική δεν σκοτώνει»

12:31 10/1/2013 - Πηγή: AEK365

Στο παιχνίδι Κυπέλλου στην Ισπανία ανάμεσα στην Σαραγόσα και την Λεβάντε, ο Φάμπιο Σουκουλίνι μόλις έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους εμφάνισε ένα μπλουζάκι που έγραφε το εξής: "Οι Callejeros είναι αθώοι, η μουσική δεν σκοτώνει".
Την περίοδο που ο Αργεντινός επιθετικός αγωνιζόταν στην Ρασίνγκ Κλουμπ, ένα συγκρότημα οι Callejeros ήταν τρομερά δημοφιλές στην Αργεντινή και χάρη στο άλμπουμ "Presion" έγινε γνωστό σε όλη την Λατινική Αμερική.
Το 2004, λίγο πριν την πρωτοχρονιά έδωσαν συναυλία σε

κλαμπ στο Μπουένος Άιρες ωστόσο η συναυλία εξελίχθηκε σε τραγωδία. Ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος όταν κάποιοι από το κοινό αποφάσισαν να ανάψουν ένα καπνογόνο. Η φωτιά επεκτάθηκε, η πόρτα ασφαλείας ήταν κλειδωμένη και έτσι από τις φλόγες και τις αναθυμιάσεις 194 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, πάνω από 1400 τραματίστηκαν ενώ μεταξύ των θυμάτων ήταν και συγγενείς μελών της μπάντας.
Τον Απρίλιο του 2011, τα μέλη της μπάντας καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για εμπλοκή και συνέργεια στους θανάτους. Το θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και ήταν βέβαιο ότι θα πέσουν κεφάλια. Μεταξύ άλλων, τιμωρήθηκε ο μάνατζερ του γκρουπ και ένας τοπικό αξιωματούχος.
Ο Φράνκο Σουκουλίνι έχει δηλώσει λοιπόν ότι γνώριζε προσωπικά τα μέλη της μπάντας και είναι θαυμαστής της. Στα τέλη του 2012 η απόφαση για φυλάκιση των μελών οριστικοποιήθηκε και ο Αργεντινός βρήκε την ευκαιρία μέσα στο γήπεδο να στείλει το μήνυμα συμπαράστασής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα