«Η Μαρία είναι παιδί Βουλγάρας τσιγγάνας»

15:45 21/10/2013 - Πηγή: AEK365

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε τη Δευτέρα το ζευγάρι των Ρομά που κρατούσε τη μικρή Μαρία σε οικισμό Φάρσαλα.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο τσιγγάνος, εμφανιζόμενος ως πατέρας του παιδιού, ισχυρίστηκε κατά την απολογία του πως η Μαρία είναι παιδί Βουλγάρας αθίγγανης η οποία παρέδωσε τη μικρή μαζί με το φίλο της σε αυτόν και τη σύντροφό του. Μάλιστα, αναφέρθηκε ονομαστικά στο Βούλγαρο διαμεσολαβητή, αλλά και στη φυσική μητέρα της Μαρίας.
Ο 39χρονος ζήτησε ακόμη να αφεθεί ελεύθερος και να πάει να συναντήσει το ζευγάρι των Βουλγάρων

οι οποίοι, όπως είπε, ζουν στην Ελλάδα καθώς και να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του ιδίου και της συγκατηγορούμενής του για να εντοπισθούν οι πραγματικοί γονείς του παιδιού.
Πάντως, ο άντρας φέρεται να υποστήριξε πως η σύζυγός του τον παρέσυρε να δεχθεί το παιδί από τους Βούλγαρους Ρομά, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει στην οικογενειακή του μερίδα πέντε συνολικά παιδιά, ενώ για τα υπόλοιπα παρέπεμψε στη 40χρονη.
Το ζευγάρι των τσιγγάνων από τα Φάρσαλα έχει διαφορετικούς δικηγόρους αλλά και από δύο μαρτυρίες εκπροσώπων των αθίγγανων προκύπτει ότι οι πραγματικοί γονείς του παιδιού είναι Ρομά από τη Βουλγαρία που ζουν στην Ελλάδα.
Ανακριτής και εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσουν εντός των επόμενων ωρών αν οι δύο Ρομά θα αφεθούν ελεύθεροι, ή θα προφυλακιστούν καθώς σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση. Επίσης, κατόπιν εντολής εισαγγελέα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση εντοπισμού της ταυτότητας του κοριτσιού.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα