Η κύρια σύνταξη σε όλα τα Ταμεία έως το 2021

12:58 12/10/2014 - Πηγή: AEK365

Tο ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εργασίας για τη διαμόρφωση των τελικών συντάξεων, ενιαίων θα για το Δημόσιο και σε όλους τους ασφαλιστικούς φορείς αναλύει το «Έθνος της Κυριακής».
Η κύρια σύνταξη σε όλα τα Ταμεία έως το 2021
Το καταβαλλόμενο ποσό της σύνταξης θα συνδέεται με τη μεταβολή του ΑΕΠ και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Αυτό θα ξεκινά από τα 360 ευρώ και αναμένεται να φτάσει τα 375 ευρώ το 2012.
Σε αυτό το ποσό εν συνεχεία θα προστίθεται η αναλογική σύνταξη.
Η βασική

σύνταξη για το 2015 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 360 ευρώ, με το ποσό να αυξάνεται σταδιακά.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο MEGA την Κυριακή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε κατηγορηματικά ότι «δεν τίθεται θέμα μειώσεων στις κύριες συντάξεις και αυξήσεων στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση»
Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι μετά την ενοποίηση των 25 ταμείων το σύστημα έχει γίνει βιώσιμο.
Αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή του εφάπαξ, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι έως το τέλος του έτους ξεμπλοκάρουν 31.250 εφάπαξ με τα 420 εκατ. που πάνε στα Ταμεία από το υπουργείο Οικονομικών. Τα εφάπαξ αυτά δεν θα δοθούν με το νέο μαθηματικό τύπο καθώς είναι ληξιπρόθεσμα και θα δοθούν με το παλαιό σύστημα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ, newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα