Ο Νεστορίδης το πρώτο χατ τρικ στο Αίγιο

12:58 12/10/2014 - Πηγή: AEK365

Τον Οκτώβριο του 1959 ξεκίνησε στη χώρα μας το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και καταργήθηκαν τα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης που ήταν ουσιαστικά η πρώτη φάση για την Εθνική Κατηγορία. Από τότε έγινε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα με 16 ομάδες και ανάμεσα τους ήταν η ΑΕΚ και

ο Παναιγιάλειος. Από την αρχή της ιστορίας, η ΑΕΚ δημιουργούσε διάφορα ρεκόρ στο πρωτάθλημα και ένας από τους σημαντικούς πρωταγωνιστές της ομάδας ήταν ο Κώστας Νεστορίδης.

Ανάμεσα στις πρωτιές που έχει στο βιογραφικό του ο επιθετικός της ΑΕΚ είναι και το παρθενικό χατ τρικ στην ιστορία της Α' Εθνικής. Ο Κώστας Νεστορίδης έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην νέα κατηγορία που πανηγύρισε τρία γκολ στο ίδιο παιχνίδι με την ομάδα του. Αυτό συνέβη στις 6 Δεκεμβρίου 1959 στο γήπεδο του Αιγίου με τον επιθετικό της ΑΕΚ να ανοίγει το σκορ στο 15ο λεπτό, τον Άμπο να κάνει το 2-0 και από εκεί και πέρα να φτάνει στο 4-0 με ακόμη δύο γκολ του Κώστα Νεστορίδη στο 40ο και το 61ο λεπτό. Ο Παναιγιάλειος απλά μείωσε στο 71ο λεπτό με κεφαλιά του Μακρή για το τελικό 4-1.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα