Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

20:32 3/11/2013 - Πηγή: AEK365

Φώτης Καραγκιολίδης 7

Σε μια δυο περιπτώσεις δεν έδειξε ψυχραιμία με τη μπάλα στα πόδια, ωστόσο στη μία φάση που κλήθηκε να καθαρίσει, βγήκε πολύ σωστά -και έγκαιρα- πάνω στον Μάντζη, στο τετ α τετ του 62' και ουσιαστικά τον ανάγκασε να πλασάρει άουτ.

Νίκος Αργυρίου 7

Για ακόμη μια φορά είχε πάθος, είχε διάθεση και έτρεξε απίστευτα χιλιόμετρα. Ήταν συνεπέστατος στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ επιθετικά ο Πόποβιτς δεν χρειαζόταν καν να κοιτάξει αν είχε ανέβει δίπλα του για να του δώσει στήριγμα.

Σταύρος Σταθάκης 7

Σε γενικές γραμμές ήταν καλός

αμυντικά, με καθοριστικές επεμβάσεις, ενώ στο επιθετικό κομμάτι συμμετείχε στο τρίτο γκολ και παραλίγο να χρηστεί σκόρερ στο 64'. Θα έμπαινε στην κατηγορία όσων βαθμολογήθηκαν με 8, αν δεν είχε τόσο λάθος αντίδραση στη φάση του τετ α τετ της Τριγλίας.

Βασίλης Ρόβας 6

Έκανε και πάλι κάποια λάθη -που δεν στοίχησαν- κυρίως στις τοποθετήσεις του, ωστόσο το σημαντικότερο ήταν στην φάση του 62' ότι δεν αντέδρασε για να κλείσει πριν βγει η κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας. Οι στόπερ της ΑΕΚ δεν δέχονται ιδιαίτερη πίεση, αλλά πρέπει στις μια δυο φάσεις που αυτό συμβαίνει να είναι συγκεντρωμένοι.

Σταύρος Πεταυράκης 7

Έκανε ακόμη ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Στα ανασταλτικά του καθήκοντα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα, ενώ όποτε χρειάστηκε έβγαλε... τσαμπουκά στις μονομαχίες. Από εκεί και πέρα, βοήθησε και στο επιθετικό κομμάτι, με συνεχείς προωθήσεις, με κορυφαία στιγμή του μια καλή σέντρα στο 67'.

Μιγκέλ Κορδέρο 8

Για ακόμη ένα παιχνίδι έκανε την εξαιρετική δουλειά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από αυτόν (ανασταλτικά και δημιουργικά) στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Σε αυτό προσέθεσε και το σπάσιμο της... γκίνιας, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο στην ευκαιρία που είχε στο 72'.

Νίκος Γεωργέας 8

Έκανε και αυτός -όπως πάντα- πολύ καλή δουλειά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ για ακόμη μια φορά πήρε και δημιουργικό ρόλο. Μάλιστα, τον... αδικεί που δεν κατέληξαν σε ασίστ η εξαιρετική του σέντρα στον Μπρέσεβιτς, στο 8', και η καταπληκτική του ενέργεια στο 72', που κατέληξε στο γύρισμα για τον Κορδέρο.

Δημήτρης Γροντής 7

Η αλήθεια είναι ότι «εκβίασε» κάποιες προσπάθειες, σε ορισμένες περιπτώσεις «κούρασε» τη μπάλα, ενώ έκανε και κάποια λάθη. Όμως, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι έκανε μια σέντρα... πάρε-βάλε στον Ντακόλ στο 26', για... ανάλογη κάθετη μπαλιά στο 52', ενώ τελικά του σέρβιρε το γκολ στο 54'. Είχε και ένα καλό ψηλοκρεμαστό σουτ στο 52', που πέρασε λίγο άουτ.

Ζντράβκο Πόποβιτς 7

Δεν έκανε... φοβερό ματς, όμως το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι ότι βρίσκοντας ο Κροάτης τον εαυτό του, βρήκε και η ομάδα έναν καλό εκτελεστή για τα στημένα. Από δικές του εκτελέσεις άλλωστε, σε φάουλ και κόρνερ αντίστοιχα, ξεκίνησαν τα δύο πρώτα γκολ. Επίσης, απείλησε για το γκολ με δυο τρία σχετικά καλά σουτ.

Αλεξάντερ Ντακόλ 7

Είναι σημαντικό ότι ενώ λόγω θέσης είναι αναγκασμένος να βγαίνει και στο πλάι, αλλά να κάνει και παιχνίδι (και) μακριά από την περιοχή, παρ' όλα αυτά είναι μέσα στις φάσεις. Είχε ευκαιρίες να σκοράρει, εκ των οποίων δύο σημαντικές στο 26' και στο 52' και τελικά τα κατάφερε στο 54' με ένα εξαιρετικό πλασέ.

Ιβάν Μπρέσεβιτς 8

Μπήκε στην ενδεκάδα την ύστατη στιγμή, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του και αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά σημαντικός, λόγω της μεγάλης συμμετοχής του στο παιχνίδι. Είχε ευκαιρίες, συμμετείχε στα δύο πρώτα γκολ της ΑΕΚ (στο πρώτο πήρε την πρώτη κεφαλιά, στο δεύτερο «άδειασε» την άμυνας με την προσποίησή του) και τελικά χρήστηκε και ο ίδιος σκόρερ πετυχαίνοντας το τρίτο.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Δημήτρης Ανάκογλου -

Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι η ίδια η συμμετοχή του στο παιχνίδι, καθώς επέστρεψε σε χρόνο-ρεκόρ και δεν έδειξε να «φοβάται» να μπει στις φάσεις.

Ορέστης Παληαρούτας -

Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί.

Βασίλης Τσεβάς

Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τραϊανός Δέλλας 8

Η ομάδα του είχε να αγωνιστεί δύο εβδομάδες, όμως παρουσιάστηκε στο γήπεδο και... συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στο παιχνίδι απέναντι στον ΑΟΑΝ. Ήταν αποφασιστική και αποτελεσματική. Κάτι που φυσικά πιστώνεται και στον προπονητή. Επίσης, δικαιώθηκε για την... υπομονή που έδειξε για την επιστροφή του Μπρέσεβιτς από τον τραυματισμό του, καθώς ο Κροάτης ήταν εκ των κορυφαίων, ενώ ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η βελτίωση της ΑΕΚ στα στημένα φάνηκε για δεύτερο διαδοχικό ματς. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η τοποθέτησή του μετά το παιχνίδι, που ήταν δηλώσεις προπονητή της ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα