Η Κομισιόν απαγορεύει το Chanel no. 5

22:36 29/5/2014 - Πηγή: AEK365

Ίσως το Chanel 5 γίνει σύντομα παρελθόν καθώς η Κομισιόν συνιστά στους δημιουργούς του να αλλάξουν τη φόρμουλά του, καθώς σύμφωνα με την επιτροπή, περιέχει εκχυλίσματα βρύων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλεργίες.

Το άρωμα που μαγεύει γυναίκες και άντρες εδώ και 93 χρόνια συνδυάζει γιασεμί, τριαντάφυλλο, σανταλόξυλο και βανίλια, αλλά θα πρέπει πλέον βάσει των νέων οδηγιών να αλλάξει για πάντα για να έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στα ράφια των αρωματοπωλείων.

«Η προσαρμογή αυτή είναι

μια πρόκληση, αλλά εκεί ακριβώς είναι και το ταλέντο της μύτης μας. Να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις ιδιότητες και την οσφρητική ταυτότητα των αρωμάτων μας, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τους νέους ρυθμιστικούς περιορισμούς», δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου Chanel.

Κάτι ανάλογο συστήθηκε και για το άρωμα Μiss Dior που εμπεριέχει παρόμοια συστατικά σε ένα σύνολο 80 συστατικών που δίνουν το μοναδικό άρωμα του.

Το Chanel No. 5 παρόλο που είναι 93 ετών μέχρι και σήμερα έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, καθώς κάθε 30 δευτερόλεπτα πωλείται και ένα μπουκάλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα